DOCPOINT ETSII VAPAAEHTOISIA!

DocPointin vapaaehtoishaku vuodelle 2024 on sulkeutunut. Kiitos kaikista hakemuksista!

VAPAAEHTOISTEN EDUT

DocPointin vapaaehtoisena pääset nauttimaan vapaaehtoisille kuuluvista eduista. Jokainen vapaaehtoinen sitoutuu tekemään neljä n. 5–7 tunnin vuoroa tehtävästä riippuen. Neljästä vuorosta tarjoamme seuraavat edut:

Staff-passin – Passi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin normaalihintaisiin näytöksiin, joissa on tilaa

Festivaalikassin ja -paidan

Ruokalippuja vuorojen pituudesta riippuen

Kutsun festarikaronkkaan

Vapaaehtoistodistuksen 

Ilmoitamme jokaiselle hakijalle sähköpostitse vapaaehtoistehtävästä, johon hänet on hakemuksen perusteella valittu. Kaikille vapaaehtoisille yhteinen infotilaisuus järjestetään noin kaksi viikkoa ennen festivaalia. Lisäksi jokainen tiimi saa perehdytyksen tehtäviinsä joko ennen festivaalia tai viimeistään ensimmäisen vuoron alkaessa.

Sähköposti toimii pääasiallisena tiedotuskanavana kaikkiin vapaaehtoisuuteen liittyvissä asioissa, joten pidäthän silmällä sähköpostiasi!

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Tarjolla on lukuisia eri tehtäviä niin lipunmyynnin, elokuvanäytösten kuin valokuvauksen parista. Voit ilmoittautua mielenkiintosi mukaan.

Info – DocPointin infopiste sijaitsee festivaalikeskuksessa Kinopalatsissa, jossa palvellaan festivaaliasiakkaita sekä akkreditoituneita vieraita. Tehtävät ovat vaihtelevia asiakaspalvelutehtäviä ja erinäisiä juoksevia asioita. Info on hyvä valinta sinulle, joka nautit asiakaspalvelusta sekä monipuolisista tehtävistä. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Lipunmyynti – Lipunmyynti on yksi vastuullisimmista vapaaehtoistehtävistä. Tästä johtuen lipunmyyjät saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua. Lipunmyyntivuoroissa toimitaan pääsääntöisesti yksin, mutta lipunmyyntikoordinaattori on aina tukenasi! Lipunmyyjiä tarvitaan ennen festivaalia sekä festivaalin aikana. Lipunmyyjät saavat erillisen koulutuksen tehtäviinsä ja kassaohjelman käyttöön tammikuun puolessa välissä. Mainitsethan hakemuksessasi, mikäli sinulla on entuudestaan kokemusta Eventio-lipunmyyntijärjestelmästä tai asiakaspalvelutehtävistä. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Vahtimestari Vahtimestarit toimivat festivaalin aikana huolehtien lippujen tarkastamisesta sekä salien siisteydestä. Vahtimestareiden toimenkuvaan kuuluu myös näytösten avaaminen ja asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtiminen. Tehtävät ovat monipuolisia, joten tämä tehtävä sopii ihan kaikille!

Teatterivastaava – Teatterivastaavat toimivat vahtimestareiden vastuuhenkilöinä ja  vastaavat teatterien toimivuudesta yhdessä teatterin muun henkilökunnan kanssa. Teatterivastaavat koordinoivat vuorossa olevien vahtimestareiden tehtäviä, auttavat ja avustavat muita tarpeen mukaan. Tämä rooli on itsenäinen ja edellytämmekin teatterivastaavilta aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä sekä sujuvaa suomen kielen taitoa. Teatterivastaavat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua sekä extraetuja passiin.

Jakelu – Festivaalin ohjelmavihkon ja julisteen levittäminen on erityisen tärkeää festivaalin näkyvyyden kannalta. Jakelutehtävät alkavat 11.1.2024 ja jatkuvat aina festivaalin alkuun saakka. Jakelutehtäviä toimitetaan arkisin päiväsaikaan. Tehtävää hoidetaan yksin tai pareittain. Jakelutehtävät ovat täydellinen valinta sinulle, joka haluat tehdä vapaaehtoishommia joustavasti oman aikataulun mukaisesti jo ennen festivaalia ja nauttia festivaalin aikaan ainoastaan elokuvista. Jakelutehtävissä liikutaan jalan tai autolla. 

Tehotiimi – Tehotiimi on vapaaehtoisista koostuva tiimi, joka auttaa kulloinkin siellä, missä on eniten tarvetta. Tehtävät selviävät usein vuoron alussa ja sisältävät sekalaisia juoksevia hommia, kuten esimerkiksi toimistotehtäviä tai jakelua, teatterityöntekijöiden sairastapausten tuurauksia sekä kaikkea mahdollista siltä väliltä. Tässä tehtävässä jokainen vuoro on erilainen! Tehotiimi on oiva valinta sinulle, joka olet kiinnostunut tekemään monipuolisesti erilaisia vapaaehtoistehtäviä ja tutustumaan festivaalituotantoon useasta eri näkökulmasta.

Sometiimi – Sometiimi taltioi festivaalitapahtumia DocPointin omiin sosiaalisen median kanaviin (Instagram Stories ja Reels). Jos sinulla on visuaalista silmää ja liikut eri sosiaalisen median alustoilla kuin kala vedessä, tämä tehtävä on sinua varten! Lisääthän hakemukseen mukaan linkit omiin somekanaviisi, erityisesti Instagramiin. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Kääntäjät Kääntäjät toimivat osana viestintätiimiä. Kääntäjän tehtäviä ovat muun muassa tiedotteiden ja elokuvaesittelyiden kääntäminen. Kääntäjille on tarjolla työtehtäviä jo joulu-tammikuun aikana ennen festivaalia. Palkkioksi käännöksistä tarjoamme vapaalippuja. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa sekä kokemusta vastaavista tehtävistä. Käännöksiä tehdään suomesta englanniksi.

Valokuvaajat – Tarvitsemme myös lahjakkaita valokuvaajia taltioimaan DocPointin festivaalitunnelmaa; vieraita, tapahtumia sekä keskusteluja. Tähän tehtävään tarvitset oman järjestelmäkameran ja editointiohjelman. Lisääthän hakemukseen mukaan linkin portfolioosi. Kuvaajat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua.

Tapahtumatiimi – DocPointin aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia ja Masterclass-tilaisuuksia. Tapahtumatiimi huolehtii tapahtumien järjestelyistä ja sujuvuudesta yhdessä DocPointin oman henkilökunnan kanssa. Tehtäviin saattaa kuulua erilaisia avustavia tehtäviä, asiakkaiden vastaanottamista sekä muita juoksevia asioita. Tapahtumatiimi sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tutustumaan enemmän tapahtumatuotannon salohin.

DOKKINO DOKKINO on lapsille ja nuorille suunnattu valtakunnallinen dokumenttielokuvakiertue, joka käynnistyy DocPointin yhteydessä. Etsimmekin teatterityöntekijöitä DOKKINO:n koululaisnäytöksiin, joita järjestetään aamupäivisin festivaaliviikolla 29.1.–2.2.2024 välisenä aikana. Tämä tehtävä sopii sinulle, joka tulet toimeen lasten ja nuorten kanssa ja haluat tehdä vapaaehtoishommia päiväsaikaan. Tässä tehtävässä edellytämme sujuvaa suomen kielen taitoa, ruotsin kielen taidosta on etua.

Järjestyksenvalvonta – Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoiset opastavat asiakkaita ja pitävät huolta siitä, että näytökset sujuvat esitysteattereissa rauhallisesti. Vuorot painottuvat ilta-aikaan teattereiden aukioloaikojen mukaisesti. Tässä tehtävässä edellytämme järjestyksenvalvojakorttia sekä sujuvaa suomen kielen taitoa.

Hostit Haluamme tarjota kansainvälisille vieraillemme asiantuntevaa tukea vierailunsa aikana. Hostin tehtävänä on huolehtia siitä, että vieras tuntee olonsa tervetulleeksi ja saa tarvittaessa käytännön apua. Hostin pesti edellyttää kokemusta vastaavista tehtävistä.

Tervetuloa mukaan!