TULE MEILLE VAPAAEHTOISEKSI!

Tällä lomakkeella voit ilmoittautua talkoolaiseksi DocPoint -festivaalille. Vastaathan kysymyksiin huolellisesti, jotta löydämme juuri sinulle sopivan ja mielenkiintoisen tehtävän. Festivaali järjestetään 31.1.–6.2.2022, ja tämän lisäksi vuoroja toteutuu myös ennen ja jälkeen festivaalin.

VAPAAEHTOISTEN EDUT

Minimimäärä talkoovuoroille on viisi 5-7 tunnin vuoroa tehtävästä riippuen. Viidestä vuorosta saa staffilaisen perusedut:

Staff-passi – sisäänpääsy kaikkiin normaalihintaisiin näytöksiin, joihin on tilaa

Festivaalikassin

Ruoka- ja/tai kahvilippuja

Kutsun festarikaronkkaan

Kaikille vapaaehtoisille yhteinen infotilaisuus pidetään noin kaksi viikkoa ennen festivaalia. Lisäksi jokainen tiimi perehdytetään tehtäväänsä joko ennen festivaalia tai viimeistään ensimmäisen vuoron alkaessa.

Vuorot varataan noin 2 viikkoa ennen festivaalia. Jokainen vapaaehtoinen saa tätä ennen tiedon tehtävästään. 

TEHTÄVÄT

Festivaalilla löytyy monenlaisia vapaaehtoistehtäviä:

Info – Info sijaitsee festivaalikeskuksessa Bio Rexissä, jossa palvellaan sekä akkreditoituneita vieraita että muita festivaalikävijöitä. Tehtävät ovat vaihtelevia asiakaspalvelutehtäviä ja erinäisiä juoksevia asioita.

Lipunmyynti – Lipunmyynti on yksi vastuullisimmista vapaaehtoistehtävistä, minkä takia lipunmyyjät saavat vapaaehtoisetujen lisäksi 5 vapaalippua. Lipunmyyntivuoroissa toimitaan pääsääntöisesti yksin, mutta lipunmyyntikoordinaattori on aina tukenasi! Lipunmyyjiä tarvitaan ennen festivaalia sekä festivaalin aikana. Lipunmyyjät saavat erillisen koulutuksen tehtäviinsä ja kassaohjelman käyttöön tammikuun puolessa välissä. Huom! Kerrothan jos sinulla on osaamista Eventio-lipunmyyntijärjestelmästä. 

Teatterityöntekijä – Toimivat festivaalin aikana elokuvateattereissa huolehtien lippujen tarkistamisesta, salien siisteydestä ja puhdistuksesta sekä asioiden yleisestä sujuvuudesta elokuvateattereilla. Vahtimestarien toimenkuvaan kuuluu myös näytösten avaaminen ja asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtiminen.

Teatterivastaava – Elokuvateatterikohtainen vastuuhenkilö, joka vastaa teatterin toimivuudesta yhdessä teatterin oman henkilökunnan kanssa. Teatterivastaavat koordinoivat vuorossa olevien vahtimestareiden tehtäviä, auttavat ja avustavat muita. Edellytämme aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä.

Jakelu – Festivaalin ohjelmavihkon ja -julisteen levittäminen on tärkeää festivaalin näkyvyyden kannalta. Jakelutehtävät alkavat 10.1.2022 ja jatkuvat festivaalin alkuun saakka. Tehtävää hoidetaan pareittain ja/tai porukalla. Jakelu on täydellinen sinulle, joka haluat tehdä vapaaehtoishommia joustavasti oman aikataulun mukaan jo ennen festivaalia ja nauttia festivaalin aikana pelkästään elokuvista. Jakelutehtävissä liikutaan jalan tai autolla. Voit halutessasi varata muutaman jakeluvuoron muiden talkootehtävien lisäksi.

Viestintä & käännökset – Tarvitsemme kääntäjiä kääntämään tiedote- ja verkkotekstejä suomesta englanniksi. Tilanteen mukaan tarjolla voi olla myös muita festivaaliviestintään liittyviä tehtäviä.

A-team – Action team on vapaaehtoisten erikoistiimi. Työtehtävät selviävät vuoron alussa ja sisältävät sekalaisia juoksevia hommia, joskus toimistotehtäviä tai jakelua, mahdollisesti vahtimestareiden sairastapausten tuurauksia, ja joskus jotain ihan muuta. Tehtävä sopii vapaaehtoiselle, joka on valmis muutoksiin ja omaa aiempaa kokemusta. Kerro erityisosaamisestasi, niin osaamme hyödyntää apusi.

Sometiimi – Sometiimi taltioi festivaalitapahtumia DocPointin sosiaalisen median kanaviin (Instagram stories ja Twitter). Liitä hakemukseen mukaan linkki omiiin somekanaviin, erityisesti Twitteriin tai Instagramiin.

Valo- ja videokuvaajat – Festivaali tarvitsee ammattitaitoisia potretti- ja tapahtumakuvaajia taltioimaan festivaalivieraita, tapahtumia ja keskusteluja. Tehtävässä tarvitset oman kameran. Helpottaaksesi valintaa lisääthän portfoliolinkin hakemukseen. Kuvaajat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi vapaalippuja.

DOKKINO Teatterityöntekijä arkipäivien aamupäivän aikana tapahtuviin koululaisnäytöksiin.

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätiedot:

Anu Wiik, vapaaehtoiskoordinaattori

staff@docpoint.fi

 

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin vapaaehtoisena sinä olet meille tärkeä, ja siksi pidämme hyvää huolta henkilötiedoistasi. Käsittelemme antamiasi tietoja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti, tietosi ovat meillä turvattuina ja suojattuina.

Lue tästä, miten käsittelemme vapaaehtoistemme henkilötiedot.