DOCPOINT ETSII VAPAAEHTOISIA!

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali etsii jälleen reippaita vapaaehtoisia toteuttamaan vuoden 2023 festivaalia! Voit ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi tämän linkin kautta. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, jotta voimme löytää juuri sinulle sopivan ja mielenkiintoisen tehtävän. Festivaali järjestetään 31.1.–5.2.2023, ja tämän lisäksi vuoroja löytyy myös ennen ja jälkeen festivaalin.

VAPAAEHTOISTEN EDUT

DocPointin vapaaehtoisena pääset nauttimaan vapaaehtoisille kuuluvista eduista. Jokainen vapaaehtoinen sitoutuu tekemään neljä n. 5–7 tunnin vuoroa tehtävästä riippuen. Neljästä vuorosta tarjoamme seuraavat edut:

  • Staff-passin – Passi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin normaalihintaisiin näytöksiin, joissa on tilaa
  • Festivaalikassin ja -paidan
  • Ruoka- ja/tai kahvilippuja vuorojen pituudesta riippuen
  • Kutsun festarikaronkkaan
  • Vapaaehtoistodistuksen

Ilmoitamme jokaiselle hakijalle sähköpostitse vapaaehtoistehtävästä, johon hänet on hakemuksen perusteella valittu. Kaikille vapaaehtoisille yhteinen infotilaisuus järjestetään noin kaksi viikkoa ennen festivaalia. Lisäksi jokainen tiimi saa perehdytyksen tehtäviinsä joko ennen festivaalia tai viimeistään ensimmäisen vuoron alkaessa.

Sähköposti toimii pääasiallisena tiedotuskanavana kaikkiin vapaaehtoisuuteen liittyvissä asioissa, joten pidäthän silmällä sähköpostiasi!

VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT

Tarjolla on lukuisia eri tehtäviä niin lipunmyynnin, elokuvanäytösten kuin valokuvauksen parista. Voit ilmoittautua mielenkiintosi mukaan.

Järjestyksenvalvonta Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoiset opastavat asiakkaita ja pitävät huolta siitä, että näytökset sujuvat esitysteattereissa rauhallisesti. Vuorot painottuvat ilta-aikaan teattereiden aukioloaikojen mukaisesti. Tässä tehtävässä edellytämme järjestyksenvalvontakorttia sekä sujuvaa suomen kielen taitoa.

Info – DocPointin infopiste sijaitsee festivaalikeskuksessa Bio Rexissä, jossa palvellaan festivaaliasiakkaita sekä akkreditoituneita vieraita. Tehtävät ovat vaihtelevia asiakaspalvelutehtäviä ja erinäisiä juoksevia asioita. Info on hyvä valinta sinulle, joka nautit asiakaspalvelusta sekä monipuolisista tehtävistä. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Lipunmyynti – Lipunmyynti on yksi vastuullisimmista vapaaehtoistehtävistä. Tästä johtuen lipunmyyjät saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua. Lipunmyyntivuoroissa toimitaan pääsääntöisesti yksin, mutta lipunmyyntikoordinaattori on aina tukenasi! Lipunmyyjiä tarvitaan ennen festivaalia sekä festivaalin aikana. Lipunmyyjät saavat erillisen koulutuksen tehtäviinsä ja kassaohjelman käyttöön tammikuun puolessa välissä. Mainitsethan hakemuksessasi, mikäli sinulla on entuudestaan kokemusta Eventio-lipunmyyntijärjestelmästä tai asiakaspalvelutehtävistä.Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Teatterityöntekijä – Teatterityöntekijät toimivat festivaalin aikana huolehtien lippujen tarkastamisesta sekä salien siisteydestä. Teatterityöntekijöiden toimenkuvaan kuuluu myös näytösten avaaminen ja asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtiminen. Tehtävät ovat monipuolisia, joten tämä tehtävä sopii ihan kaikille!

Teatterivastaava – Teatterivastaavat toimivat teatterityöntekijöiden vastuuhenkilöinä ja  vastaavat teatterien toimivuudesta yhdessä yhdessä  teatterihenkilökunnan kanssa. Teatterivastaavat koordinoivat vuorossa olevien teatterityöntekijöiden tehtäviä, auttavat ja avustavat muita tarpeen mukaan. Tämä rooli on itsenäinen ja edellytämmekin teatterivastaavilta aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä sekä sujuvaa suomen kielen taitoa. Teatterivastaavat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua.

Jakelu – Festivaalin ohjelmavihkon ja -julisteen levittäminen on erityisen tärkeää festivaalin näkyvyyden kannalta. Jakelutehtävät alkavat 12.1.2022 ja jatkuvat aina festivaalin alkuun saakka. Tehtävää hoidetaan yksin tai pareittain. Jakelutehtävät ovat täydellinen valinta sinulle, joka haluat tehdä vapaaehtoishommia joustavasti oman aikataulun mukaisesti jo ennen festivaalia ja nauttia festivaalin aikaan ainoastaan elokuvista. Jakelutehtävissä liikutaan jalan tai autolla. 

Tehotiimi – Tehotiimi on vapaaehtoisista koostuva tiimi, joka auttaa kulloinkin siellä, missä on eniten tarvetta. Tehtävät selviävät usein vuoron alussa ja sisältävät sekalaisia juoksevia hommia, kuten esimerkiksi toimistotehtäviä tai jakelua, teatterityöntekijöiden sairastapausten tuurauksia sekä kaikkea mahdollista siltä väliltä. Tässä tehtävässä jokainen vuoro on erilainen! Tehotiimi on oiva valinta sinulle, joka olet kiinnostunut tekemään monipuolisesti erilaisia vapaaehtoistehtäviä ja tutustumaan festivaalituotantoon useasta eri näkökulmasta.

Sometiimi – Sometiimi taltioi festivaalitapahtumia DocPointin omiin sosiaalisen median kanaviin (Instagram Stories ja Reels). Jos sinulla on visuaalista silmää ja liikut eri sosiaalisen median alustoilla kuin kala vedessä, tämä tehtävä on sinua varten! Lisääthän hakemukseen mukaan linkit omiin somekanaviisi, erityisesti Instagramiin. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

Valo- ja videokuvaajat – Tarvitsemme myös lahjakkaita valo- ja videokuvaajia taltioimaan DocPointin festivaalitunnelmaa; vieraita, tapahtumia sekä keskusteluja. Tähän tehtävään tarvitset oman järjestelmäkameran ja editointiohjelman. Lisääthän hakemukseen mukaan linkin portfolioosi. Kuvaajat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi viisi vapaalippua.

Oheistapahtumat – DocPointin aikana järjestetään erilaisia oheistapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Oheistapahtumatiimi huolehtii tapahtumien järjestelyistä ja sujuvuudesta yhdessä DocPointin oman henkilökunnan kanssa. Tehtäviin saattaa kuulua erilaisia avustavia tehtäviä, asiakkaiden vastaanottamista sekä muita juoksevia asioita. Oheistapahtumatiimi sopii sinulle, joka olet kiinnostunut tutustumaan enemmän tapahtumatuotannon salohin. Tässä tehtävässä edellytämme vapaaehtoisilta sujuvaa suomen kielen taitoa.

DOKKINO – DOKKINO on lapsille ja nuorille suunnattu valtakunnallinen dokumenttielokuvakiertue, joka käynnistyy DocPointin yhteydessä. Etsimmekin teatterityöntekijöitä DOKKINOn koululaisnäytöksiin, joita järjestetään aamupäivisin festivaaliviikolla 31.1.–3.2.2023 välisenä aikana. Tämä tehtävä sopii sinulle, joka haluat tehdä vapaaehtoishommia päiväsaikaan ja iltaisin nauttia näytöksistä. Tässä tehtävässä edellytämme sujuvaa suomen kielen taitoa, ruotsin kielen taidosta on etua.

Tervetuloa mukaan!