DocPoint pyrkii luomaan turvallisempia tiloja ja tapahtumia, jonne jokainen on tervetullut omana itsenään. Turvallisemman tilan periaatteiden avulla rohkaisemme kävijöitämme, sidosryhmiämme ja yhteistyökumppaneitamme kiinnittämään huomiota syrjimättömyyteen ja toisia kunnioittavaan käytökseen.

  • Älä tee oletuksia ihmisen sukupuolesta, seksuaalista suuntautumisesta tai suhdemuodosta. Älä oleta kenenkään kansallisuutta, kulttuuria, kieltä, uskontoa, arvoja, terveydentilaa tai toimintakykyä.
  • Anna tilaa ja vaadi sitä tarvittaessa myös itsellesi. Älä häiritse koskettamalla, tuijottamalla tai sanallisesti. Älä kosketa toisia ilman lupaa.
  • Puutu ongelmalliseen kielenkäyttöön. Älä käytä halventavia, toiseuttavia, seksistisiä, rasistisia tai ableistisia ilmaisuja tai syrjiviä stereotypioita. Häiritsevästi käyttäytyvä henkilö poistetaan tarvittaessa tiloista.
  • Jos tulet huomautetuksi ongelmallisesta kielenkäytöstä tai toiminnasta, pyydä anteeksi ja kiinnitä huomiota asiaan tulevaisuudessa. Älä vähättele omaa käytöstäsi, vaikket olisikaan tarkoittanut pahaa.
  • Pyri tunnistamaan omat etuoikeutesi ja valta-asemasi, ja toimi ne tiedostaen. Kiinnitä huomiota omiin toimintamalleihisi, kielenkäyttöösi ja tapaasi ottaa tilaa haltuun.
  • Pyrimme kiinnittämään huomiota tapahtumiemme esteettömyyteen ja saavutettavuuteen. Tiedostamme, etteivät kaikki elokuvasalimme ole täysin esteettömiä.
  • Muista, että jokainen rikkoo turvallisemman tilan periaatteita joskus. Opitaan virheistämme ja pyritään parantamaan käytöstämme jatkossa.

Jos kohtaat ongelmia tai näiden periaatteiden vastaista toimintaa, puutu tilanteeseen. Mikäli haluat antaa palautetta tällaisista tilanteista DocPointin tapahtumissa, voit tehdä sen tällä lomakkeella. Voit täyttää lomakkeen anonyymisti tai halutessasi jättää yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä palautteeseen liittyen. Tarvittaessa voit olla yhteydessä DocPointin häirintäyhdyshenkilöön Claire Delhomiin (claire.delhom@docpoint.fi).