Tiistain DocPoiminnat: Ihmisen ja ympäristön suhde

Päivittäiset DocPoiminnat tarjoilevat täsmätärppejä 20-vuotiaan DocPointin monipuoliseen ohjelmistoon. Tiistain teemapäivä suuntaa katseensa ihmisen ja ympäristön suhteeseen. 

Mohamed El Aboudin SCHOOL OF HOPE seuraa paimentolaisheimoa, joka ilmastonmuutoksen aiheuttaman kuivuuden keskellä huolehtii lastensa mahdollisuudesta koulunkäyntiin. Katso myös ohjaajan Q&A-haastattelu DocPoint-klubilla. Voit myös esittää elokuvantekijöille kysymyksiä klubilla kommentoimalla Q&A-postauksen alle.

Anna-Karin Grönroos ohjaama TIDSRESENÄREN valottaa suomalaismuotoilija Henrik Wahlforssin kiehtovia tulevaisuuden visioita. Visionääri pohti jo 1970- ja 80-luvuilla mahdollisuuksia kestävään ja ympäristöystävälliseen yhteiskuntaan. Dokumenttiin liittyen on katsottavissa myös Q&A-haastattelu. Voit myös esittää elokuvantekijöille kysymyksiä DocPoint-klubilla kommentoimalla Q&A-postauksen alle.

Ohjaaja Shannon Kringin dokumentti END OF THE LINE – THE WOMEN OF STANDING ROCK käsittelee alkuperäiskansojen väkivallatonta vastarintaa Pohjois-Dakotassa öljyputken uhatessa lakota, nakota ja dakota-heimojen pyhiä maita. Uhattuna on myös heidän juomavetensä, perinteiset elämäntapansa ja koko olemassaolonsa.

Eliza Kubarska ohjaamassa henkeäsalpaavan vuorikuvaston täyttämässä THE WALL OF SHADOWS dokumentissa šerpa-perhe joutuu valitsemaan perinteidensä ja kipeästi tarvitsemansa rahan välillä, kun kolme länsimaista vuorikiipeilijää haluaa heidän avullaan kiivetä pyhälle Kumbhakarna-vuorelle.

Sundance-palkittu Radu Ciorniciucin ohjaama ACASA, MY HOME dokumentti seuraa yli 20 vuotta Bukarestin urbaanilla luontoalueella asunutta perhettä. Heitä uhkaa häätö, kun viranomaiset päättävät kunnostaa alueen vapaa-ajan puistoksi. Katsottavissa on myös Q&A-haastattelu ohjaaja Ciorniciucin kanssa.

I AM GRETA esitetään Ylen ja Docpointin yhteisnäytöksessä. Ympäristöaktivisti Greta Thunbergista kertova dokumentti on nähtävissä Ylen Docventures ohjelmassa ja Yle Areenassa.