Sunnuntain DocPoiminnat: Eläinten ja ihmisten yhteiseloa

Päivittäiset DocPoiminnat tarjoilevat täsmätärppejä 20-vuotiaan DocPointin monipuoliseen ohjelmistoon.

Ensimmäisenä festivaalisunnuntaina valokeilassa ovat eläimet, mutta teeman elokuvat tulevat samalla avanneeksi ihmisen vieraantunutta luontosuhdetta.

Iranialisen Amin Behroozzadehin ohjaama FISH EYE päästää katsojan mukaan valtavan kalastusaluksen arkeen. Elokuva näyttää vaikuttavin kuvin, kuinka meri yrittää selvitä ihmisestä ja ihminen merestä.

Anson Hartfodin ja Jamshid Mojaddadin MAYA puolestaan tarkastelee ihmisten ja kesytettyjen villieläinten suhdetta iranilaisessa eläintarhassa työskentelevän eläintenhoitajan ja hänen kasvattamansa tiikerin kautta. Mitä tapahtuu, kun ihmisiin kiintynyt Maya-tiikeri pääsee maistamaan elämää eläintarhan ulkopuolella?

Uutta kokeellista lyhytelokuvaa Suomesta -näytös esittelee neljä lyhytdokumenttia, joissa pohditaan ihmisen ja muiden eläinten mutkikasta suhdetta: ”Puhe eläimistä toislajisina korostaa sitä, että ihminen on itsekin yksi eläinlaji, joka vain on merkityksellistänyt muut lajit itsestään erillisiksi eläimiksi. Näytös tuo yhteen erilaisia tapoja, joilla tämänhetkisessä dokumentaarisessa taide-elokuvassa tutkitaan ihmisen ja toisten lajien suhdetta. Näytöksen neljä teosta kysyvät, mitä toislajisilta voi oppia? Miten niitä katsotaan – vai voiko toislajinen katsoa ihmistä takaisin?” Tytti Rantanen kirjoittaa verkkosivuillamme.

20-vuotias DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään Helsingin koronarajoitusten vuoksi kokonaan verkossa. Kaikki DocPointin elokuvat ovat katsottavissa koko festivaalin ajan 29.1. klo 12.00 – su 7.2. klo 23.59 Festhome-katselualustalla – ensimmäistä kertaa kaikkialla Suomessa! POIKKEUS VAHVISTAA SÄÄNNÖN: Viktor Kossakovskin upea GUNDA on katsottavissa vain 48 tunnin ajan lauantaista 30.1. klo 12.00 alkaen. HUOM! Gundan lipunmyynti käy kuumana, eli jos se on katsomislistallasi, toimi nopeasti!

Katso täältä usein kysytyt kysymykset lippujen ostamiseen, katselualustan käyttöön ja muuhun verkkofestivaaliasiaan liittyen!