Perjantain DocPoiminnat: miehen kuvia

Päivittäiset DocPoiminnat tarjoilevat täsmätärppejä 20-vuotiaan DocPointin monipuoliseen ohjelmistoon. Perjantaina käännetään katse miehiin ja miehisyyteen. Millaisia miesten kuvia teeman elokuvat tarjoilevat?

John Websterin uunituore DONNER – PRIVAT esittelee eräänlaisen maskuliinisuuden ruumiillistuman, Jörn Donnerin yksityiselämää ennennäkemättömällä tavalla. Elokuva on DocPointissa loppuunmyyty, mutta on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Lisäksi ohjaajan Q&A-haastattelu on katsottavissa täällä. John Webster on tavattavissa DocPoint-klubin Lounastreffeillä klo 13!

Giedrė Žickytėn ohjaama THE JUMP puolestaan kertoo liettualaisen merimiehen kirjaimellisesta ja symbolisesta loikkausyrityksestä vapauteen kylmän sodan hyytämällä 1970-luvulla.

Michele Pennettan faktaa ja fiktiota sekoittelevassa IL MIO CORPOSSA nähdään, kuinka paikallisen köyhän perheen pojan Oscarin ja saarelle maahanmuuttajana saapuneen Stanleyn elämät kulkevat ristiin Sisilian karun kauniissa maisemissa.

Ruotsalaisen Malin Erixonin THE ASSEMBLY – INTERVIEWS FROM THE MIDDLE OF EVERYTHING tarkastelee, millaista on olla tavallinen, keskiluokkainen, valkoinen heteromies. ”Fiktiivinen animoitu dokumenttielokuva” avaa miesten välisten keskustelujen avulla, millaisia poliittisia ja henkilökohtaisia kysymyksiä päällepäin hyvinvoivat länsimaiset miehet pyörittelevät.

Perjantaina syvennytään myös dokumenttielokuvan tekemiseen Dokumentin tarinankerronta ja dramaturgia -seminaarissa. Ohjaajan, leikkaajan, dramaturgin ja kuraattorin näkökulmia edustavissa puheenvuoroissa pohditaan mm. millaisia keinoja dokumenttielokuvien kerronnassa käytetään? Miten käsikirjoitetaan historiaa? Voiko dokumentin tarinankerrontaa korjata? Katso lisätiedot täältä.