DOCPOINT FINEST MARKET 2023

Mikä on DocPoint FINEST market?

DocPoint Helsinki- ja DocPoint Tallinna -dokumenttielokuvafestivaalit toivottavat elokuva-alan kansainväliset ammattilaiset mukaan DocPoint FINEST Marketiin. Markkinat esittelevät valikoiman uusia suomalaisia ja virolaisia dokumenttielokuvia kansainvälisille dokumentin ammattilaisille, kuten festivaalien ohjelmistosuunnittelijoille, jakelijoille, myyntiedustajille, ostajille jne. Market on avoinna verkossa 31.1.–12.2.2023.

Tänä vuonna valikoimassa on 10 valmistunutta elokuvaa ja 5 tuotannossa olevaa teosta (WIP).

Kuka voi osallistua?

Kansainväliset elokuva-alan ammattilaiset ovat tervetulleita FINEST Marketiin tutustumaan Suomen ja Viron parhaisiin dokumenttielokuviin. Akkreditointilomakkeemme on auki 27.1.2023 asti. Osallistuminen on ilmaista.

Miten ilmoitan elokuvani FINEST Marketiin?

Vuoden 2023 valinnat on nyt tehty, ja ilmoittautuminen ei ole enää auki.

Valintaraati 2022
Valmiit lyhytelokuvat ja WIP-elokuvat:
Outi Rousu, Tapio Riihimäki, Inka Achté ja Sini Hormio
Valmiit pitkät elokuvat:
Outi Rousu, Tapio Riihimäki ja Inka Achté

Nebulae-palkinto

Yhdelle FINEST Marketiin valituille WIP-projektille jaetaan vuonna 2023 myös DocPointissa vierailevan, portugalilaisen Doclisboa-festivaalin myöntämä Nebulae-palkinto. Nebulae-palkinto on nimetty Doclisboan samannimisen industry- ja verkostoitumistapahtuman mukaan, ja se myönnetään yhdelle FINEST Marketin suomalaiselle tuotannolle tai suomalaiselle yhteistuotannolle, tuotantovaiheesta riippumatta. Palkinto sisältää projektille paikan Doclisboan pitchausfoorumissa 19.–24.10. 2023 osana Nebulae ‘23 -verkostoitumistapahtumaa. Lisäksi palkintoon kuuluu kolmen yön majoitus Lissabonissa projektin tuottajalle ja ohjaajalle (yhteensä max 2 hlö) sekä kaksi festivaali- ja industryakkreditointia Doclisboassa.

Lisätietoja: Market-koordinatori Pieter-Jan Van Damme, pieterjan@docpoint.fi