DOCPOINT FINEST MARKET TARJOAA KANSAINVÄLISILLE AMMATTILAISILLE NÄKYMÄN KOTIMAISEEN JA VIROLAISEEN DOKUMENTTIELOKUVAAN

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin yhteydessä järjestetään tammi-helmikuussa 2022 ensi kertaa DocPoint FINEST Market. Market esittelee uudet ja parhaat suomalaiset  ja virolaiset dokumenttielokuvat kansainvälisille dokumenttielokuva-alan päättäjille. Suuri osa marketin elokuvista on maailman ensi-iltoja, eikä niitä ole tätä ennen nähty muualla. Market-elokuvat ja projektit ovat akkreditoituneiden ammattilaisvieraiden katsottavissa verkossa 31.1.-13.2.

DocPoint FINEST Marketissa on oma osionsa myös työn alla oleville dokumenttielokuvaprojekteille, joita tekijät pääsevät esittelemään kansainvälisille asiantuntijoille.

DocPoint FINEST Market kerää kuratoidun ja kiinnostavan kokonaisuuden uutta suomalaista ja virolaista dokumenttielokuvaa marketiin, jonka sisältö on nähtävillä erikseen kutsuttaville dokumenttielokuva-alan kansainvälisille vaikuttajille kuten festivaalien päättäjille, levittäjille, myyntiagenteille ja televisiokanavien ja VOD-platformien ostajille.  

Marketissa ovat esillä lähes kaikki DocPointin kotimaiseen sarjaan ja opiskelijasarjaan valitut elokuvat sekä DocPoint Tallinnan virolaiset elokuvat. Nähtävillä on myös pieni joukko suomalaisia ja virolaisia tuoreita elokuvia, jotka eivät ole festivaaliohjelmistossa, sekä yhteistuotantoja. 

DocPoint FINEST Marketin works-in-progress -osion elokuvista on nähtävillä tekijöiden esittely elokuvasta sekä noin 15 minuutin kooste elokuvan klipeistä tai ote elokuvasta.

Lisätietoa works-in-progress -kokonaisuudesta antavat marketkoordinaattori Pieter-Jan Van Damme, pieterjan@docpoint.fi sekä taiteellinen johtaja Kati Juurus, kati.juurus@docpoint.fi.

Dokumenttielokuva-alan ammattilaiset voivat hakea akkreditoitumista DocPoint FINEST Marketiin myöhemmin tällä sivulla julkaistavan linkin kautta.