Maanantain DocPoiminnat: Black Lives Matter

Päivittäiset DocPoiminnat tarjoilevat täsmätärppejä 20-vuotiaan DocPointin monipuoliseen ohjelmistoon.

Helmikuussa vietetään Black History Month -teemakuukautta – ja DocPoint on osaltaan mukana tukemassa tärkeää asiaa. Festivaalimaanantain teema on Black Lives Matter: nämä elokuvat valottavat nykyisten antirasististen liikkeiden historiaa kuvaamalla afroamerikkalaisten 60-70-luvuilla käymiä kamppailuja.

Sam Pollardin MLK/FBI on suorastaan masentavan ajankohtainen sukellus FBI-johtaja J. Edgar Hooverin pakkomielteeseen Martin Luther King Jr:sta, rakenteelliseen rasismiin ja median valtaan.

Mia Donovanin DOPE IS DEATH puolestaan on elokuva Mustien panttereiden huumeiden ja kapitalismin vastaista toimintaa ja akupunktiota yhdistelevästä aktivismista.

DocPoint-klubilla voi maanantain mittaan esittää kysymyksiä kotimaisille ohjaajavieraillemme! Juho Karjalaisen VÄKIVALTAJAZZIA POHJOISESTA kertoo oululaismuusikko Heikki Ruokankaasta. Marjo Levlinin elokuvaesseen ELLIPSIS kertoja törmää metsässä eläimenmuotoisiin maalitauluihin.

Katso täältä usein kysytyt kysymykset lippujen ostamiseen, katselualustan käyttöön ja muuhun verkkofestivaaliasiaan liittyen!