Voiko elokuvia katsoa mobiililaitteilla?
Festhome-sivusto toimii nettiselaimen kautta. Elokuvia voi katsoa mobiililaitteilla, tableteilla ja tietokoneilla, kunhan niissä on nettiselain. Safari-selain on tuottanut ongelmia, joten suosittelemme muita selaimia.

Elokuvan katsomisessa on ongelmia.
Laitteesta riippuen elokuvan toistossa voi esiintyä ongelmia. Suosittelemme, että tyhjennät selaimesi välimuistin. Safari-selain on tuottanut ongelmia, joten suosittelemme muita selaimia. Jos Chrome-selain on tuottanut ongelmia, kokeile käyttää incognitona. Jos katsot elokuvaa tietetokoneella, jossa on VPN-yhteys, voi olla, että joudut ottamaan VPN-yhteyden pois katselun ajaksi. Tarkistathan myös, että nettiyhteydessäsi ei ole ongelmia. Voit myös kokeilla jakaa mobiililaitteesi netin (hotspot).

Pääset kysymään teknisiin seikkoihin liittyviä kysymyksiä myös suoraan palveluntarjoajalta. Festhome-sivuston ylälaidassa on mutteri “technical support”, joka avaa chatti-ikkunan. Tiedustelethan englanniksi.

Mitä ”This video file cannot be played. (Error Code: 232011)” tarkoittaa?
Tämä tarkoittaa sitä, että selain ei ole enää yhteydessä videoon: sivu on esimerkiksi ollut auki liian kauan. Päivitäthän sivun. Selaimessa voi myös olla erityiset asetukset tai palomuuri estää videon katsomisen. Kokeile vaihtaa selainta.

Voiko elokuvan katsoa ulkomailta?
DocPointin verkkonäytöksiä pystyy katsomaan vain Suomesta.

En saa elokuvaa näkymään älytelevisiollani. 
Valitettavasti kaikkien älytelevisioiden selaimet eivät tue Festhomen käyttämää kopiosuojausta. Jos saat elokuvan näkymään muulla laitteella (esimerkiksi tietokone tai tabletti), niin voit kytkeä siitä kuvan televisioosi.

Jos Festhome toimii suoraan Chrome-selaimen kautta, toimiiko silloin myös Chromecast-tuki?
Chromecast-tuen pitäisi toimia, jos se toimii myös muita nettisivustoja selatessa.

Mistä tiedän, montako lippua näytökseen on jäljellä?
Valitettavasti Festhomessa ei ole tätä tietoa nähtävillä. Jos elokuva on loppuunmyyty, Festhomen elokuvasivulla näkyy punainen palkki, jossa lukee “Sold out!” Tiedotamme kuitenkin DocPointin nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla, mikäli johonkin elokuvaan on jäljellä vain muutamia lippuja tai elokuva on kokonaan loppuunmyyty. 

Voiko yhdellä lipulla katsoa elokuvan moneen kertaan?
Yhdellä lipulla voi katsoa elokuvan yhden kerran. Jos haluat ostaa toisen lipun samaan elokuvaan, sinun rekisteröidyttävä palveluun toisella tilillä.

Kauanko lunastamani elokuva on katsottavissa?

Elokuva on katsottavissa lipun ostohetkestä festivaalin loppuun saakka.

Voiko samaan elokuvaan ostaa kaksi lippua?
Samalla sähköpostilla ei voi ostaa kahta lippua. Jos haluat ostaa toisen lipun samaan elokuvaan, se onnistuu vain rekisteröitymällä Festhomeen toisella tilillä.

Lipunostossa on ongelmia?
Olethan rekisteröitynyt palveluun ja kirjautunut sisälle? Safari-selain on tuottanut ongelmia, joten suosittelemme muita selaimia. Olethan myös sallinut internet- ja ulkomaanmaksut kortillesi. Pääset kysymään maksuihin liittyviä kysymyksiä myös suoraan palveluntarjoajalta. Festhome-sivuston ylälaidassa on mutteri “technical support”, joka avaa chatti-ikkunan. Tiedustelethan englanniksi.

Miksi “Buy session” -painike on hävinnyt elokuvan kohdalta?
”Buy session” -painike näkyy vain elokuvasivulla, ei elokuvalistaussivulla. Jos painiketta ei näy elokuvasivullakaan, tämä tarkoittaa sitä, että olet jo ostanut lipun kyseiseen elokuvaan. Elokuvasivulla lukee “you already have a ticket for this film”. Löydät ostetut elokuvat ja kuitin ostoksistasi, kun klikkaat sivun oikeassa yläkulmassa olevan “profiilikuvan” alavalikon kohdasta ”Purchases”. 

Mistä löydän jo ostamani liput?
Kun olet kirjautuneena Festhome-sivustolle, pääset automaattisesti katsomaan ne elokuvat, joihin olet jo ostanut liput. Mene kyseisen elokuvan elokuvasivulle. Sivulla näkyy Play-nappula “Watch”. Klikkaa tästä. Löydät myös ostetut elokuvat sekä kuitin ostoksistasi, kun klikkaat sivun oikeassa yläkulmassa olevan “profiilikuvan” alavalikon kohdasta ”Purchases”. 

Voiko lipun perua?
Valitettavasti Festhome-palvelussa ei voi perua jo ostettua lippua. Tarkistathan maksuvaiheessa, että olet ostamassa lippua oikeaan elokuvaan.

Onko festivaalille mahdollista ostaa sarjakortti?
Valitettavasti sarjakortit eivät olleet mahdollisia Festhomen alustalla. Yksittäislippujen sijaan on kuitenkin mahdollista ostaa festivaalipassi, jolla pystyy katsomaan kaikkia ohjelmiston elokuvia koko festivaalin ajan.

Jos ostaa festaripassin niin pitääkö näytöslippu varata erikseen?
Festivaalipassilla ei pääse varaamaan lippuja näytöksiin. Festivaalipassilla voi katsoa festivaalin alkaessa kaikki elokuvat, joihin on vielä lippuja jäljellä. 

Kuinka pitkä on katseluoikeus festivaalipassilla?
Passilla kaikki elokuvat ovat katsottavissa koko 10-päiväisen festivaalin ajan, eli pe 29.1. klo 12.00 – su 7.2. klo 23.59. Poikkeuksena tähän Gunda, joka on katsottavissa la 30.1. klo 12.00 – ma 1.2. klo 12.00.

Miksi en löydä elokuvaa I Am Greta Festhomesta?
Elokuva tulee katsottavaksi Ylelle Docventures-näytökseen ti 2.2. sekä Yle Areenaan.

Miksi en voi ostaa lippua elokuvaan Gunda?
Gunda löytyy Festhomen elokuvalistauksesta, mutta tulee myyntiin vasta la 30.1. klo 12 ja on katsottavissa ma 1.2. klo 12 asti.

Miten saan tekstitykset valittua elokuvissa Eatnameamet / Donner – Privat / Nothing but the Sun / School of Hope / Trouble Sleep?

  1. Aloita elokuvan katselu
  2. Paina katseluruudun oikeasta alalaidasta neliö-merkkiä, jossa lukee CC. 
  3. Ilmestyy valikko, josta voit valita tekstityksen englanninkielellä (tai Donnerin ja Eatnameametin kohdalla myös suomen- tai ruotsinkielellä). Klikkaa valintaa ”off”, jos haluat katsoa elokuvan ilman tekstityksiä.
    HOX: Safari-selain saattaa joissain tilanteissa näyttää tekstitysvalintojen nimet väärin. Tällöin on valittava ”Unknown CC” nähdäkseen englanninkieliset tekstit, ”English” nähdäkseen suomenkieliset tekstit ja ”Finnish” nähdäkseen ruotsinkieliset tekstit. 

Mitä voin tehdä, jos elokuvan ääni menee epätahtiin kuvan kanssa?
Jos elokuvan ääni menee esimerkiksi lyhyen nettikatkoksen takia epätahtiin, kokeile hypätä aikajanalla sekunti tai pari eteenpäin.