Lauantain DocPoiminnat: LGBTQ+-tarinoita

LGBTQ+ on teemakokonaisuus, joka on lähellä DocPointin sydäntä.

Festivaalilauantain teema on LGBTQ+: elokuvissa käännetään katse seksuaalivähemmistöjen kokemuksiin kuvaamalla läheltä hyväksytyksi tulemisen haasteita Unkarissa ja Meksikossa.

Tärkeään aiheeseen pureutuu esimerkiksi HER MOTHERS, joka on intiimi kuvaus naisparin matkasta äideiksi kansalliskonservatiivisessa Unkarissa. Asia Dérin ja Sári Haragonicsin ohjaama dokumentti seuraa hitaasti etenevää adoptioprosessia ja maan jatkuvasti synkkenevää poliittista tilannetta.

Dokumenttielokuvan ja fiktion rajapintaan sijoittuva THINGS WE DARE NOT DO puolestaan kertoo teini-ikäisen homoseksuaalin tarinan väkivallan ja homofobian varjostamassa meksikolaisessa pikkukylässä. Bruno Santamarían ohjaama teos kuuluu vuoden 2020 kansainvälisiin festivaalisuosikkeihin.

Lauantain aikana selviävät myös Kansainvälisen ja Kotimaisen kilpasarjan sekä yleisöäänestyksen voittajat! Voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan palkintogaalassa, joka taltioidaan Bio Rexistä klo 17 alkaen.

Kaikki DocPointin elokuvat ovat katsottavissa koko festivaalin ajan 29.1. klo 12.00 – su 7.2. klo 23.59 Festhome-katselualustalla – ensimmäistä kertaa kaikkialla Suomessa!

Katso täältä usein kysytyt kysymykset lippujen ostamiseen, katselualustan käyttöön ja muuhun verkkofestivaaliasiaan liittyen!