KOTIMAISTEN ELOKUVIEN ILMOITTAMINEN DOCPOINT- FESTIVAALILLE 2023

Ilmoittautumisen PIKASÄÄNNÖT:

  1. Ilmoittautuminen auki 15.8.-30.10.2022
  2. Kotimaisten sarjojen elokuvien on oltava valmistuneita 10.10.2021 tai sen jälkeen
  3. Kotimaiseen sarjaan valitaan vain elokuvia jotka ovat Suomen ensi-iltoja. Tämä ei koske opiskelijatöitä.
  4. Elokuvat esitetään festivaalilla kahdesta neljään kertaan.
  5. Kilpasarjan ulkopuolella esitettävistä yli 30 minuuttisista elokuvista maksetaan 250 (+ alv 24%) euron esityskorvaus, alle 30 minuuttisista 150 (+ alv 24%) euron esityskorvaus.

KOTIMAISEN ESITYSSARJAN JA KOTIMAISEN KILPAILUSARJAN VALINNAT 

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kotimaiseen esityssarjaan valitaan vuoden merkittävimmät ja kiinnostavimmat suomalaiset dokumenttielokuvat. Sarjaan ilmoitettavien elokuvien kestolle ei ole rajoituksia.  

40-minuuttisten ja sitä pidempien kotimaiseen sarjaan valittujen elokuvien joukosta valitaan elokuvat kotimaiseen kilpasarjaan. DocPoint-Yle-palkinnon parhaalle kotimaiselle dokumenttielokuvalle jakaa suomalaisista ja kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva jury.

UUSIN SILMIN – NEW FINNISH VISIONS -OPISKELIJASARJAN VALINNAT 

Kotimaisen Uusin silmin – New Finnish Visions -opiskelijasarjan elokuvat valitaan kotimaisten oppilaitosten tuottamista opiskelijaelokuvista sekä suomalaisten opiskelijoiden ulkomaisissa oppilaitoksissa ohjaamista elokuvista. Elokuvat sarjaan valitsee DocPointin hallituksen nimittämä raati.  

OSALLISTUMISEDELLYTYKSET

Festivaali esittää ainoastaan dokumenttielokuvia. Valinnoissa painotetaan luovaa ja elokuvallista toteutusta.

Kotimaiseen esityssarjaan valitaan vain kotimaisia ensi-iltoja. Ensi-iltasääntö ei koske opiskelijasarjaa. Opiskelijasarjaan tarjottavien elokuvien tulee olla suomalaisten oppilaitosten tuottamia tai suomalaisten opiskelijoiden kansainvälisissä oppilaitoksissa ohjaamia opiskelijatöitä.

Elokuvan päätuotantomaan (tuotantoyhtiö) on oltava Suomi. Elokuvalla saa olla muita osatuotantomaita. Vaatimus ei koske opiskelijasarjaan valittavia töitä.

Kotimaisten sarjojen elokuvien on oltava valmistuneita 10.10.2021 tai sen jälkeen. Aiemmin festivaalille ilmoitettua elokuvaa ei voi ilmoittaa uudestaan.

Elokuvan kestolle ei ole rajoituksia.

Ilmoittautumisen yhteydessä toimitetaan linkki valmiiseen elokuvaan (mahdollisen työkopion jättämisestä on sovittava erikseen ohjelmajohtajan kanssa).

Lähettäjän vastuulla on tarkistaa, että esivalintaan lähetetyt tiedostot ovat toimintakunnossa.

Festivaalille ei ole ilmoittautumismaksua. Festivaali ei maksa esityskorvausta kotimaiseen kilpasarjaan valituista elokuvista. Kilpasarjan ulkopuolella esitettävistä yli 30 minuuttisista elokuvista maksetaan 250 (+ alv 24%) euron esityskorvaus, alle 30 minuuttisista 150 (+ alv 24%) euron esityskorvaus. Opiskelijaelokuvista, televisioyhtiöiden sisäisistä tuotannoista, retrospektiivielokuvista tai muista kuratoiduista kokonaisuuksista ei makseta esityskorvauksia.

Valittujen elokuvien esityskopiot tulee toimittaa englanninkielisellä tekstityksellä (jos kieli on suomi tai muu kuin englanti). Jos elokuvan kieli ei ole suomi, pyydämme toimittamaan elokuvasta myös suomenkielellä tekstitetyn version jos mahdollista. 

Kotimaisen sarjan elokuvat esitetään festivaalilla kahdesta neljään kertaan. Mahdollisista online-esityksistä sovitaan erikseen. 

Valittujen elokuvien esitysformaatti on DCP. Elokuvan lähettäjä vastaa DCP-elokuvakopion toimituksesta festivaalille.

Festivaalilla ei ole velvollisuutta ottaa käsittelyyn myöhässä lähetettyjä elokuvia. 

Festivaali pidättää kaikki oikeudet elokuvien näytösmäärän, ohjelmistosijoittelun ja muun tapahtumatuotannon suhteen edellä mainittujen sääntöjen puitteissa.

ILMOITTAUTUMINEN FESTIVAALILLE

Ilmoittautuminen vuoden 2023 DocPoint-festivaalille on auki 15.8.-30.10.2022. Elokuvan voi ilmoittaa vain henkilö, jolla on oikeus luovuttaa DocPointille oikeus elokuvan esittämiseen festivaalilla ja marketissa. Oikeuden tulee sisältää kahdesta neljään esityskertaa festivaalin valitsemilla näytöspaikoilla ja näytössaleissa. 

Mahdollisista lisäesityksistä ja online-käytöstä sovitaan erikseen oikeuksien haltijan kanssa.

VALITUT ELOKUVAT

Festivaalille valituille elokuville ilmoitetaan asiasta viimeistään 1.12.2022 mennessä.  

Esityssarjoihin valittujen elokuvien esityskopiot tulee toimittaa festivaalille ja marketiin viimeistään 4.1.2023. 

KILPAILUT JA PALKINNOT

DocPointin kotimaisen kilpailusarjan elokuvat valitaan 40-minuuttisista ja sitä pidemmistä festivaalille ilmoitetuista elokuvista. DocPoint-Yle -palkinnon parhaalle kotimaiselle dokumenttielokuvalle jakaa kansainvälisistä ja kotimaisista asiantuntijoista koostuva jury. Palkinto on 5 000 euroa. 

DocPoint-Yle -palkinto parhaalle kansainväliselle dokumenttielokuvalle on niin ikään 5 000 euroa. Tästä palkinnosta kilpailee 10-15 kansainväliseen kilpailusarjaan valittua elokuvaa.

Katsojien suosikki -kunniamaininta jaetaan yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneelle kotimaisen esityssarjan pitkälle elokuvalle.