DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on jakanut vuodesta 2021 asti DocPoint-palkinnot parhaalle kotimaiselle ja kansainväliselle dokumenttielokuvalle. Kumpikin palkinto on arvoltaan 5000 euroa.

Tutustu vuoden 2024 kotimaisen kilpasarjan ja kansainvälisen kilpasarjan elokuviin.

Kotimaisen kilpasarjan tuomaristo

 

Stuart Sloan

Stuart Sloan on elokuvaleikkaaja ja -tuottaja, jonka töitä on esitetty ja palkittu lukuisilla kansainvälisesti merkittävillä festivaaleilla kuten Thessaloniki, SXSW ja IDFA. Sloane on myös Irlannin suurimman dokumenttielokuvafestivaalin Docs Irelandin ohjelmajohtaja ja yksi festivaalin perustajajäsenistä. Docs Irelandin lisäksi hän on työskennellyt ohjelmistosuunnittelun parissa monilla pohjoisirlantilaisilla elokuvafestivaaleilla.

 

 

Maria Luna Rassa

Maria Luna Rassa on 25. Bogotan kansainvälisen dokumenttielokuvafestivaalin (MIDBO) taiteellinen johtaja. Vuodesta 2016 lähtien hän on työskennellyt myös tutkijana ja luennoitsijana Barcelonassa TecnoCampus Pompeu Fabran yliopistossa luovan dokumenttielokuvan ja audiovisuaalisen viestinnän laitoksella. Aikaisemmin urallaan hän on toiminut mm. dokumenttielokuvien tilaajana Kolumbian televisiossa (Señal Colombia/RTVC).

 

 

 

Angeliki Petrou

Angeliki Petrou on Thessalonikin kansainvälisen dokumenttielokuvafestivaalin (TiDF) ohjelmistosuunnittelija sekä festivaalin kansainvälisen sarjan ohjelmakoordinaattori. Hän on ollut mukana toteuttamassa sekä Thessaloniki International Film Festivalia että sen dokumenttielokuvaan keskittyvää puolta TiDF:a jo vuodesta 2007 ja työskennellyt uransa aikana yli 30 muulla elokuvafestivaalilla. Petrou on opiskellut elokuva-alaa ensin Middlesexin yliopistossa (BA in Film Studies) ja myöhemmin Lontoon King’s Collegessa (MA in Contemporary Cinema Cultures).

 

 

Kansainvälisen kilpasarjan tuomaristo:

Suvi West

Suvi West on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka käsittelee dokumenteissaan saamelaisuutta. West palkittiin vuonna 2022 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla dokumenttielokuvastaan Eatnameamet – Hiljainen taistelumme. Elokuva voitti Tampereen elokuvajuhlilla Kirkon Mediasäätiön palkinnon sekä yleisöpalkinnon ja osallistui DocPointin Kotimaiseen kilpasarjaan. Westin uusin elokuva Mahccan – Kotiinpaluu sai ensi-iltansa syksyllä 2023 Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry valitsi Westin tänä syksynä Vuoden elokuvaohjaajaksi. West on toiminut myös Alkuperäiskansojen elokuvakeskus Skábman vetäjänä vuosina 2009–2011.

 

 

Selin Murat

Selin Murat on elokuvatuottaja ja Montrealissa toimivan Parabola Films -tuotantoyhtiön perustaja. Hän työskenteli useamman vuoden ajan Montrealin kansainvälisen dokumenttielokuvafestivaalin (RDIM) ohjelmistosuunnittelijana ja industry-johtajana, kunnes siirtyi IDFA Forumin johtajaksi. IDFA:ssa työskentelyn lisäksi Murat konsultoi ja kouluttaa elokuva-alan ammattilaisia ympäri maailmaa.

 

 

 

 

Rohan Berry Crickmar

Rohan Berry Crickmar on dokumenttielokuvaan erikoistunut tuottaja. Hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan ohjelmistosuunnittelijana monilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kuten Africa In Motion, Edinburgh International Film Festival, Cork International Film Festival ja FIPADOC. Vuonna 2021 Crickmar perusti Edinburghissa oman tuotantoyhtiönsä Everything Was Decided in Movement.