KEVÄÄN LASTEN JA NUORTEN DOKKINO-KIERTUE TAVOITTI KOULULAISIA YMPÄRI SUOMEN

Dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja elokuvakiertue järjestetään juhlavuoden kunniaksi sekä suomeksi että ruotsiksi. 

DocPoint-elokuvatapahtumat -yhdistyksen järjestämä DOKKINO on Euroopan suurin ympärivuotinen ja valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma. DOKKINOn dokumenttielokuvanäytöksiin osallistuu vuosittain jopa 20 000 lasta ja nuorta opettajineen eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Kevään 2022 aikana DOKKINOn juhlavuosi on käynnistynyt sekä teatteri- että verkkonäytöksin. Rajoitusten jälkeen koulujen halu osallistua tilaisuuksiin on ollut suuri, ja DOKKINOn saama palaute on osoittanut opettajien innostuksen osallistua teatterinäytöksiin:

“Teatterinäytökset tuntuivat niin mukavalta pitkän koronatauon jälkeen. Tällaista todellakin tarvitaan! Kiitos mahdollisuudesta osallistua.”

Kevään dokumenttielokuvakiertue on kiertänyt Suomen paikkakuntia esimerkiksi Mikkelissä, Kuopiossa, Joensuussa ja Porissa. DOKKINOn ruotsinkielinen kiertue käynnistyi niin ikään vuoden alussa ja on vieraillut kevään aikana Paraisten saaristoalueilla, Helsingissä ja Lahdessa. Syksyllä DOKKINO-näytöksiä on luvassa mm. Vaasassa, Hämeenlinnassa, Savonlinnassa ja Kristiinankaupungissa. Ruotsalaisuuden päivän (Svenska Dagen) kunniaksi DOKKINO järjestää ruotsinkielisen näytöspäivän Kino Reginassa tiistaina 8.11.2022.  Päivä järjestetään yhdessä Kansallinen audiovisuaalinen instituutin (KAVI) kanssa.

Helsingissä DOKKINO on järjestänyt näytöksiä yhteistyössä kulttuuritalojen kanssa, ja näytökset Kanneltalolla ja Maunula-talolla vetivät paljon kiinnostuneita koululaisia katsomaan vaikuttavia dokumenttielokuvia. Yläkoulunäytökset saivat lisäksi näytösvieraita, sillä kotimaisen lyhytelokuvan Että tuntisin eläväni (Milja Härkönen, 2019) Oliver ja Ainu osallistuivat näytöksiin ja kertoivat yläkoululaisille kokemuksestaan dokumenttielokuvan päähenkilöinä. Syksyllä kulttuuritalojen näytökset jatkuvat Vuotalolla ja Malmitalolla sekä suomeksi että ruotsiksi.