Torstain DocPoiminnat: Katse Afrikkaan

Kuinka katsoa Afrikkaa? DocPointin torstain teemakokonaisuus tarjoilee kiinnostavia kulmia valtavaan ja alati muuttuvaan mantereeseen: musiikkia, alkuperäiskansojen kohtaloita, yhteisöllisyyttä ja tiukkaa politiikkaa.

RUMBA RULES, NEW GENEALOGIES on matka Kongon uskomattoman rikkaaseen musiikkiperinteeseen ja urbaaniin rytmiin. Kenian Oscar-ehdokas THE LETTER kertoo nykypäivän noitavainoista, joiden taustalla on taikauskoinen kansanperinne ja väkivaltaisen kolonialismin jättämät traumat. SOFTIE on Sundancessa palkittu kurkistus nairobilaisen keskiluokan elämään ja Kenian väkivaltaiseen poliitiikkaan, MAKONGO seuraa Keski-Afrikan aka-pygmien ainutlaatuista yhteisöä ja STOP FILMING US tuulettaa kuluneita Afrikka-kuvia.

Illan webinaari jatkaa aiheesta klo 18.00 aiheella HOW WE LOOK AT AFRICA / KATSE AFRIKKAAN. Mukana keskustelussa ovat Softie-elokuvan ohjaaja Sam Soko Keniasta, Think Africa -järjestön edustaja, ihmisoikeuslakimies Sofia Achame, Pohjoismaisen Afrikka-instituutin entinen johtaja, erityisasiantuntija Iina Soiri ja EU-komission Helsingin-toimiston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila. Katso kansainvälisten kumppanuuksien komissari Jutta Urpilaisen aiheeseen liittyvä avaus DocPointin YouTube-kanavalta. Keskustelu järjestetään yhteistyössä EU-komission kanssa. Keskustelua vetää DocPointin taiteellinen johtaja Kati Juurus. Englanninkielinen webinaari on kaikille avoin ja ilmainen.

Lisäksi virtuaalisella DocPoint-klubilla on torstaina mahdollisuus tavata UUSIN SILMIN – KOTIMAISIA OPISKELIJAELOKUVIA ja UUSIN SILMIN – SUOMALAISET ELOKUVAOPISKELIJAT MAAILMALLA kotimaisen ja kansainvälisen opiskelijasarjan tekijöitä klo 16–20. Mukana klubilla ovat ohjaajat Karoliina Gröndahl (Juror no.5), Saara Hakkarainen & Pauliina Maus (Hiljaisuus) ja Rabbe Sandström (Samarbeit).