Info

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään vuosittain tammikuun lopussa. 18. DocPoint järjestetään 28.1–3.2.2019.

DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. Festivaali kerää vuosittain yhteen noin 30 000 dokumenttielokuvan ystävää ja sen ohjelmistossa esitetään noin 120 pitkää ja lyhyttä elokuvaa. DocPoint-festivaalin järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.

Elokuvanäytösten lisäksi DocPointin ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, seminaareja, industry-tilaisuuksia ja klubeja. Olennainen osa DocPointia on myös valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO, joka on suunnattu etupäässä koululaisryhmille. Vuonna 2017 DOKKINO kiersi 19 paikkakunnalla ympäri Suomen ja teki yleisöennätyksensä, kun lähes 19 000 lasta ja nuorta vieraili tapahtuman kiertuenäytöksissä. Kaikissa DOKKINO-tapahtumissa vieraili ennätyksellisesti yli 23 000 lasta ja nuorta. Näihin tapahtumiin lukeutuivat varsinaisten kiertuenäytösten lisäksi erilaiset yhteistyönäytökset sekä DOKKINO: Yhdessä! -juhlanäytöskiertue, jossa päästiin näkemään koululaisten itse tekemiä lyhytdokumenttielokuvia.

DocPoint järjestää myös Doc Lounge Helsinki -klubeja. Doc Lounge on pohjoismainen verkosto, joka järjestää dokumenttielokuvailtoja 16 paikkakunnalla neljässä maassa. Doc Lounge -klubeilla nautitaan uusimmista dokumenttielokuvista sekä asiantuntevista keskusteluista rennossa baariympäristössä. Doc Lounge Helsinki -klubeista voi nauttia kerran kuussa Kansallisteatterin Lavaklubilla, aivan Helsingin keskustassa.

18. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 28.1.–3.2.2019.