Ilmoittautuminen DocPoint-festivaalin kotimaisiin sarjoihin ja DocPoint FINEST Marketiin on avattu

Suomen merkittävin dokumenttielokuvatapahtuma DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään jälleen tammi-helmikuun vaihteessa Helsingin elokuvateattereissa ja verkossa. Samalla lanseerataan kotimaista ja virolaista parasta dokumenttielokuvaa kansainvälisille dokumenttielokuva-alan päättäjille verkossa esittelevä DocPoint FINEST Market.

DocPoint FINEST Marketissa on oma osionsa myös työn alla oleville dokumenttielokuvaprojekteille, joita tekijät pääsevät esittelemään kansainvälisille asiantuntijoille.

Elokuvien ilmoittaminen festivaalin kotimaiseen ja opiskelijasarjaan sekä DocPoint FINEST Marketiin on auki. Elokuvan ilmoittautumiskaavake löytyy täältä. Ilmoittautumissäännöt voi lukea täältä. 

DocPoint-festivaali järjestetään 31.1.-6.2.2022. Festivaalin lopuksi paras kotimainen ja paras kansainvälinen pitkä dokumenttielokuva palkitaan DocPoint-Yle palkinnolla. Palkinnot jakaa arvovaltaisista kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva jury. Kumpikin palkinto on 5000 euroa.

DocPoint tuo Helsinkiin taas parhaat uudet kotimaiset dokumenttielokuvat sekä huikean valikoiman parasta, ajankohtaisinta ja kiinnostavinta uutta kansainvälistä dokumenttielokuvaa. Retrospektiivit, masterclassit ja keskustelutilaisuudet syventävät festivaalikokemusta. Festivaalille osallistuu myös joukko merkittäviä kansainvälisiä vieraita.

Vuoden 2022 festivaali järjestetään pääosin Helsingin elokuvateattereissa. Yleisön pyynnöstä osa ohjelmistosta on nähtävissä verkossa kaikkialla Suomessa.

Ilmoittautuminen päättyy 24.10.2021