DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Finest Market -elokuvat

On Silver Heels

Elokuva on osa DocPoint FINEST Marketin ohjelmistoa ja saatavilla ainoastaan akkreditoituneille elokuva-alan ammattilaisille.

WORK IN PROGRESS
Virolla ei ollut 12 vuoteen ollut naisten jääkiekkomaajoukkuetta, kunnes joukko toimintavalmiita naisia päätti muuttaa asian. Laji tuo yhteen kulttuurisesti, maantieteellisesti ja iällisesti monimuotoisen porukan, joka latvialaisen ex-jääkiekkoilija Ingunan johdolla kokoaa Virolle naisten jääkiekkomaajoukkueen. Joukkue pyrkii voittamaan maailmanmestaruuden alimmassa divisioonassa Serbiassa vuonna 2022. Joukkueen jäsenet kohtaavat taloudellisia ja poliittisia ongelmia yrittäessään pitää unelmansa elossa. Ihmiset heidän ympärillään eivät vielä usko, että naisten jääkiekko voisi saavuttaa urheilulajina valtavirtamenestystä. 
Ilman taloudellista tukeakin joukkueen rohkeat vedot tuottavat tulosta: naisten jääkiekkotuloksista uutisoidaan ensi kertaa paikallisuutisissa, tytöt liittyvät jääkiekkoseuroihin niin innokkaasti, ettei jääaikaa meinaa riittää kaikille, ja joukkue vie maailmanmestaruuden yllättävin tuloksin ja suuntaa kotiin kultamitalit kaulassaan. 

Alkuperäinen nimi: On Silver Heels

Warning: Undefined variable $premiere_en in /home/customer/www/docpointfestival.fi/public_html/wp-content/themes/docpointfestival/single-finest-market.php on line 95
Kieli: viro, venäjä, suomi, englanti, latvia
Pituus (min.): 90
Vuosi: Q3 2023
Tuotantomaa: Viro

Ohjaaja: Margus Õunapuu & Anastassia Zazhitskaya
Tuottaja: Karoliina Lahti
Tuotantoyhtiö: Vita Pictura, Film Tower & Riverbed