DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Vaietut perhetarinat

Ydinperheen konsepti on kriisissä. Osin animoitu dokumenttielokuva Vaietut perhetarinat vie katsojan pohtimaan perheen käsitettä ja yksilön suhdetta omaan itseensä, parisuhteeseen, rakkauteen sekä ihmiselämän eri vaiheisiin. Mitä asioita me jätämme kertomatta omasta perheestämme? Entä miten määritämme näkemyksemme rakkaudesta?

Erilaisten tarinoiden kautta elokuva kuljettaa meitä läpi elämän eri ikävaiheiden, kriisien ja ihmissuhteiden: vanhempiin, omaan itseemme, parisuhteeseen, lapsien hankintaan, uskottomuuteen, vanhenemiseen. Jokainen tarina tarjoaa katsojalle samaistumisen tai tunnistamisen kokemuksia. Näyttelijänsuoritukset ja taidokas tarinankerronta imaisevat meidät mukaan todellisiin inhimillisiin kipukohtiin, ja animaation keinoin luotu maisema vie syvälle tarinoiden maailmaan.

Dokumentti kyseenalaistaa monia perinteiseen arvomaailmaan liittyviä uskomuksiamme. Jokainen pieni tarina on armottoman voimakas näkökulma ihmisyyden ydinkysymyksiin ja siihen, mitä usein jätetään kertomatta. Elokuva on samalla raastavan rehellinen ja kauniisti vapauttava – se tarjoaa meille mahdollisuuden todeta, että on erilaisia tapoja elää ja kokea elämää.

Elina Vitkala

Elokuvan ohjaaja Catarina Diehl ja tuottaja Tommi Seitajoki ovat paikalla näytöksessä to 2.2.

Alkuperäinen nimi: Vaietut perhetarinat
Kieli: suomi, ruotsi
Tekstitys: englanti
Kesto: 69 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Suomi

Ohjaaja: Catarina Diehl
Tuottaja: Tommi Seitajoki
Tuotantoyhtiö: Impressio Films
Käsikirjoitus: Catarina Diehl
Leikkaus: Tommi Seitajoki, Catarina Diehl
Kuvaaja: Tommi Seitajoki
Äänisuunnittelu: Pontus Borg, Tommi Seitajoki