DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Three Promises

Aikuinen poika löytää äitinsä kuvaamia kotivideoita. Kuva on rakeinen ja kotoisa kuten 2000-luvun alun videokameroissa on. On juhlanviettoa ja sukulaisvierailuja, kotivideokauraa, joka voisi olla melkein mistä päin maailmaa tahansa.

Mutta sitten on asioita, jotka poika on täysin unohtanut: Isä lukemassa lapsille ääneen Salaisuuksien kammiota, jotta nämä unohtaisivat hetkeksi raivoavat pommitukset. Lapset vertailemassa keskenään ulkoa löytämiään ammusten hylsyjä ja pommin sirpaleita. Koko perhe piiloutumassa portaiden alle suojaan lähemmäs hiipiviä iskuja.

Three Promises on äidin ja pojan matka menneeseen. Syyskuussa 2000 palestiinalaiset aloittivat kansannousun israelilaismiehitystä vastaan, niin kutsutun toisen intifadan. Israel vastasi voimalla. Kotivideoista sota paljastuu yhden palestiinalaisperheen silmin. Todistamme aikamatkalla ohjaaja Yousef Sroujin lapsuutta sodassa – tai kuten äidin kertojaääni sanoo, hänen lapsuutensa loppua.

Sroujin esikoisdokumentti valmistui ennen nyt käynnissä olevaa Gazan sotaa, ja päättyy toiveikkaaseen sävyyn. Nyt se tuntuu utopialta.

Sanni Myllyaho

Yousef Srouji on valitettavasti joutunut perumaan vierailunsa festivaalilla lentolakon vuoksi.

Kieli: arabia
Tekstitys: englanti huonokuuloisille
Kesto: 61 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Palestiina, Yhdysvallat, Libanon

Ohjaaja: Yousef Srouji
Tuottaja: Marielle Olentine
Tuotantoyhtiö: Suha Documentary, LLC
Leikkaus: Mahdokht Mahmoudabadi
Kuvaaja: Suha Khamis, Mashal Kawasmi
Musiikki: Ghiya Rushidat