DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Pirjo Honkasalo meets Mark Cousins

Tapahtuma on valitettavasti peruttu odottamattomien esteiden takia.

Tuottelias ja tunnettu dokumentaristi ja elokuvahistorioitsija Mark Cousins on aina halunnut tavata kuulun suomalaisohjaaja Pirjo Honkasalon. Mikä olisi parempi paikka kohtaamiselle kuin DocPoint?

Perjantaina 4.2. klo 18-19.30 Pirjo Honkasalo meets Mark Cousins tuo katsojien nähtäväksi ja kuultavaksi kahden hienon ohjaajan kohtaamisen ja keskustelun. Odotettavissa on sukellus dokumenttifilmien maailmaan, kokemusten jakamiseen ja yleisölle ainutlaatuiseen mahdollisuuteen osallistua ja esittää kysymyksiä.

Tapahtuma toteutetaan koronan vuoksi Helsingin sijaan verkossa: Pirjo Honkasalo on Madeiralla ja Mark Cousins Edinburghissa. Tapahtuma toteutetaan Zoomissa ja keskustelu tallennetaan myöhempiä katselukertoja varten. Linkki live-lähetyksen julkaistaan tässä lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Päähenkilöiden esittely:

Akateemikko Pirjo Honkasalo on palkittu ja kansainvälisesti arvostettu suomalainen elokuvaohjaaja, joka on uransa aikana työskennellyt myös kuvaajana, leikkaajana, tuottajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä. Hänen työnsä kattaa sekä dokumentteja että fiktiota.

Mark Cousins on pohjoisirlantilainen ohjaaja ja kirjailija, jonka kotipaikka on Edinburgh. Hänet tunnetaan mm. sarjoista The Story of Film: An Odyssey ja Women Make Film.

Ohjelma:
18.00 avaussanat: DocPointin taiteellinen johtaja Kati Juurus
18.05 Pirjo Honkasalon ja Mark Cousinsin keskustelu
19.00 kysymyksiä yleisöltä
19.30 keskustelu päättyy

DocPointin ohjelmistosta löydät Pirjo Honkasalon retrospektiiviin, joka sisältää elokuvat Melancholian 3 huonetta, Mysterion, Atman sekä Tanjuska ja 7 perkelettä, sekä Mark Cousinsin tuoreen elokuvan The Story of Looking.


Perjantai 4.2. klo 18.00–19.30 ZOOM
Ilmainen
Kieli: englanti
Pituus: 90 min