DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Pelaaja

Verneri ”Bona” Junkala oli seitsemänvuotias, kun hänestä puhuttiin ensimmäisen kerran e-urheilun tulevaisuuden lupauksena. Ensimmäisessä ammattilaisturnauksessa hän pelasi 14-vuotiaana. Nyt täysi-iän kynnyksellä Junkalalla on vahva tahto nousta lajin huipulle. Finaaliin hän on edennytkin lukuisia kertoja, mutta jäänyt aina joukkueineen kakkoseksi. Pelin aikana flow-tila on tavoitteena, mutta tähän mennessä Junkala on omien sanojensa mukaan mennyt tilttiin viime metreillä. Tätä tilttaamista yritetään nyt selvittää yhdessä urheilupsykologi Mia Stellbergin kanssa.

Pelaaja vie matkalle e-urheilun maailmaan, jossa katsoja saa harvinaisen mahdollisuuden päästä pelaajien pään sisälle. Kiehtovimpia ovat osuudet, joissa seurataan Stellbergin ja Junkalan terapiaistuntoja. Mikä voisi olla neuvoksi, jos suurimpana esteenä oman menestyksen tiellä ovat omat hermot?

Myös valmentajan rooli on tärkeä. He yrittävätkin saada nuoret miehet ymmärtämään, että vaikka energiajuomien voimalla yökaudet pelaaminen on saattanut olla reittinä ammattilaisjoukkueeseen, ei sillä metodilla palkintopalleille pääse, ainakaan sille korkeimmalle. Turnauksien seuraaminen, vaikka se tapahtuukin lähinnä pelaajien kasvonilmeitä seuraamalla, on jännitysnäytelmää parhaimmillaan.

Santtu Nikula

Ohjaajat Petri Luukkainen ja Jesse Jokinen ovat paikalla elokuvansa näytöksessä torstaina 1.2.

Alkuperäinen nimi: Pelaaja
Kieli: suomi
Tekstitys: englanti
Kesto: 80 min
Ikäraja: K7
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Suomi, Saksa

Ohjaaja: Petri Luukkainen, Jesse Jokinen
Tuottaja: Liisa Karpo, Marianne Mäkelä
Tuotantoyhtiö: napafilms oy
Levitysyhtiö: napafilms oy
Käsikirjoitus: Petri Luukkainen, Jesse Jokinen, Jussi Sandhu
Leikkaus: Jussi Sandhu
Kuvaaja: Jesse Jokinen, Petri Luukkainen
Äänisuunnittelu: Juho Luukkainen