DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Miten korjata maailma

Miten korjata maailma on Jouko Aaltosen ohjaama, kattava ja informatiivinen dokumentti suorasta toiminnasta 1990- ja 2000-luvuilla. Dokumentissa anarkistit, ilmastoaktivistit ja talonvaltaajat kertovat kokemuksistaan avoimesti ja linkittävät ne yhteiskunnan valtavirtauksiin. Laajasti käytetty arkistomateriaali valottaa suoran toiminnan jatkumoa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mitä tarkoittavat vapaa kaupunki, yhteisöllisyys ja toimijuus? Dokumentissa käydään laajasti läpi kansalaisliikkeiden toiminnan erilaisia muotoja talojen valtauksista mellakoihin ja väkivallattomaan kansalaistottelemattomuuteen. Elokuvassa kuvataan niin globaalin kapitalismin kritiikkiä, romaniväestön diskriminoinnin vastustamista, Stop töhryille -liikkeen kaatamista kuin nykypäivän ilmastoliikettäkin.

Rokki pauhaa, kun vaihtoehtoiset todellisuudet valtaavat kadut niin Helsingissä kuin muualla Euroopassakin. Miten korjata maailma, kun se muuttuu, ilmasto lämpenee ja geopolitiikka kylmenee? Dokumentissa tarinaansa kertovat muun muassa tutkija ja kirjailija Eetu Viren, viestinnän ammattilainen ja kansalaisaktivisti Suvi Auvinen ja monet muut aktivistit, taitelijat ja vaikuttajat. 

Heta Heikkala

Elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen on paikalla näytöksessä to 2.2.

Alkuperäinen nimi: Miten korjata maailma
Kieli: suomi
Tekstitys: englanti
Kesto: 76 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Suomi

Ohjaaja: Jouko Aaltonen
Tuottaja: Jouko Aaltonen
Tuotantoyhtiö: Illume
Käsikirjoitus: Pontus Purokuru, Jouko Aaltonen
Leikkaus: Samu Kuukka
Kuvaaja: Marita Hällfors
Äänisuunnittelu: Martti Turunen