DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Mighty Afrin: In the Time of Floods

Bangladeshin alavilla rannikkoalueilla virtaa Brahmaputra, jonka voima pyyhkii alleen koteja ja kyliä. Myös 13-vuotias Afrin Khanon joutuu jättämään kotinsa, kun monsuunisateiden nostattamat tulvat peittävät liki puolet maasta alleen. Miljoonien muiden ilmastopakolaisten tavoin hän soutaa tiensä Dhakan suurkaupunkiin rakentaakseen itselleen uutta elämää ja löytääkseen isänsä lukemattomien pakolaisten joukosta. Matkalla Afrin kohtaa yksinäisyyden lisäksi myös ystäviä, joiden kanssa hän keksii tapoja selvitä eteenpäin.

Dokumentti käsittelee ilmastokriisiä ja miljoonien ilmastopakolaisten elämää yhden ihmisen tarinan kautta. Samalla se kuitenkin ylläpitää kuvattaviensa toimijuutta, eikä luo liian voimakasta kehystä narratiiville ilmastopakolaisuudesta.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Angelos Rallis vietti viisi vuotta elokuvaa kuvaten. Dokumentissa onkin käytetty luovasti myös osallistavan ohjaamisen metodeja. Mighty Afrin: In the Time of Floods on visuaalisesti riipivän kaunis ja äänimaisemaltaan vangitseva dokumentti. Se on kuvaus kodin jättämisestä, arjesta selviämisestä ja lasten liian nopeasta aikuistumisesta.  

Heta Heikkala

Angelos Rallis on valitettavasti joutunut perumaan vierailunsa festivaalilla lentolakon vuoksi. Greenpeace-järjestö alustaa elokuvan Mighty Afrin: In the Time of Floods näytöksen pe 2.2.

Kieli: bengali
Tekstitys: englanti
Kesto: 92 min
Ikäraja: S
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Kreikka, Ranska, Saksa

Ohjaaja: Angelos Rallis
Tuottaja: Angelos Rallis
Tuotantoyhtiö: AR Productions
Levitysyhtiö: Cargo Film & Releasing