DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Man Caves

Prinsessan elämästä haaveillut sveitsiläinen tyttö, joka opetettiin odottamaan satujen prinssiä, pettyi todellisuuteen. Hän kouluttautui antropologiksi ja elokuvaohjaajaksi ja päätti epäonnistuneiden romanssien ja Tinder-treffien jälkeen ottaa selvää, mitä miehet oikeasti ajattelevat.

Céline Pernet etsi someilmoituksella ikäisiään miehiä, jotka suostuisivat puhumaan kameralle. Osa heistä on päätynyt Pernetin hurmaavan kuuntelevaan dokumenttielokuvaan Man Caves.

Ohjaaja kysyy, millaista on olla mies nykyaikana. Haastateltavat kertovat yhdenlaisen miehen mallin ahdistavasta vaatimuksesta ja siitä, miten pedon ja pehmon välistä ei tunnu löytyvän inspiroivaa maskuliinisuutta. Useampi mainitsee, ettei mies saisi itkeä. Yksi olettaa, että toisin kuin mies, nainen kyllä aina saa seksiä, jos vain haluaa; toinen toteaa, että miehen kuuluu pitää huolta naisesta. Kolmas puhuu ulkonäköpaineista, neljäs lasten merkityksestä.

Ohjaaja Pernet kirjoittaa itsensä rennon avoimesti ajatusäänenä mukaan ja kuljettaa katsojaa vaihtuvien maisemien läpi ympäri maata. Puheitten lomaan hän leikkaa miehiä perinteisissä rooleissa: räjäyttämässä kalliota, pelaamassa jääkiekkoa, tekemässä metsätöitä. Miehet ajavat prätkällä, käyvät parturissa ja kuntosalilla, hitsaavat ja asfaltoivat katua.

Jaana Semeri

Alkuperäinen nimi: Garçonnières
Kieli: ranska
Tekstitys: englanti
Kesto: 90 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2022
Tuotantomaa: Sveitsi

Ohjaaja: Céline Pernet
Tuottaja: Stéphane Goël
Tuotantoyhtiö: Climage Audiovisuel
Levitysyhtiö: Lightdox
Leikkaus: Karine Sudan
Kuvaaja: Heidi Hassan
Musiikki: Sara Oswald
Äänisuunnittelu: Bruce Wuilloud, Thibauld Weiler