DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Knit’s Island

Pelaaminen on jo kauan ollut keino muodostaa sosiaalisia ihmissuhteita, tutkia ympäröivää maailmaa ja pohtia ihmisyyden perusasioita. Tämä keinomaailman sosiaalisuus vahvistuu sitä enemmän, mitä enemmän aikaa peliin upottaa ja pelimaailmojen kasvaessa entistä monimutkaisemmiksi.

Ohjaajat Ekiem Barbier, Guilhem Causse ja Quentin L’helgoualc’h viettivät yhteensä 963 tuntia DayZ-pelin ainutlaatuisessa digitaalisessa maailmassa, jossa yhteisöt osallistuvat selviytymisteemaiseen jaettuun seikkailuun. Yhteensä 250 neliökilometrin kokoinen postapokalyptinen pelimaailma sisältää useita mahdollisuuksia ja hienovaraisuuksia, jotka paljastuvat vasta hiljakseen.

Kokonaan virtuaalisessa ympäristössä taltioidussa elokuvassa tavataan avatar-hahmoinaan useita peliin uppoutuneita henkilöitä, joille rajat todellisuuden ja virtuaalisen olemassaolon välillä ovat alkaneet hämärtyä. Satojen tai tuhansien tuntien pelaamisaika käytetään vaellellen, kasvattaen ruokaa ja muodostaen yhteisöjä. Matkan aikana kohdataan myös zombeja ja kannibaaleja, väistellään ammuskeluja ja puhutaan myös ryhmälle pelaajia, jonka tavoitteena on yksinkertaisesti tappaa mahdollisimman monta muuta osallistujaa.

Tälle ei nyrpistellä todellisuudesta irtautumisena, vaan uudenlaisena digitaalisen ajan olemassaolon muotona. Erityisesti koronasulkutoimien myötä tämä vapaus saa uudenlaisia muotoja. Monet pelaajista saavat virtuaalimaailmoista irti asioita, joita reaalimaailma ei tarjoa.

Paavo Ihalainen

Sisältövaroitus: pelimaailman sisäinen väkivalta ja tappaminen

Alkuperäinen nimi: Knit's Island
Kieli: englanti
Tekstitys: Osittainen tekstitys englanniksi
Kesto: 95 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Ranska

Ohjaaja: Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Quentin L'helgoualc'h
Tuottaja: Boris Garavini
Tuotantoyhtiö: Les Films Invisibles
Käsikirjoitus: Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Quentin L'helgoualc'h
Leikkaus: Nicolas Bancilhon
Kuvaaja: Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Quentin L'helgoualc'h
Musiikki: Ekiem Barbier, Guilhem Causse, Marc Siffert
Äänisuunnittelu: Mathieu Farnarier