DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Industry: Ohjaajan katse ja käsiala -seminaari

Seminaari tutkii, millaiset päätökset ohjaavat elokuvantekoa ja minkälainen ihmiskuva, maailmankuva tai eetos hahmottuu tekemisen taustalla. Seminaarissa kuullaan puhujina elokuvantekijöitä kuten Jannik Splidsboel, Pia Andell, Jan Ijäs ja Susanna Helke. Keskustelua moderoivat Marjaana Mykkänen ja Maija Hirvonen.

Seminaarissa keskustellaan dokumentaristin katseesta ja sen vaikutuksesta elokuvan tekotapaan Jannik Splidsboelin keynote-puheenvuoron ja monipuolisten case study -esimerkkien kautta. Kuinka tietoinen tekijän on oltava omasta katseestaan ja asenteestaan? Entä voiko elokuva haastaa yhteiskunnan normiutuneita katsomisen tapoja?

Syventävä koko päivän seminaari järjestetään keskiviikkona 1.2.2023 klo 11.00-15.15 (välissä lounastauko). Tilaisuuteen voi osallistua streamin kautta tai paikan päällä Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä. Tilaisuus on suomenkielinen lukuun ottamatta Splidsboelin puheenvuoroa, joka on englanniksi.

Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Dokumenttikilta, WIFT Finland, DocPoint ja Pohjoismainen kulttuuripiste. Seminaari on osa DocPoint-elokuvafestivaalin ohjelmaa. Seminaari järjestetään AVEKin tuella.

Tapahtumaan on pääsy vain festivaalille akkreditoituneilla ammattilaisilla sekä WIFT Finlandin ja Dokumenttikillan jäsenillä.


Keskiviikko 1.2.2023 klo 11.00 Pohjoismainen kulttuuripiste
Kieli: suomi, englanti
Pituus: 4 h 15 min