DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Fashion Babylon

Tämä huippumuodin maailmaan sijoittuva dokumentti on terapiaa kaikille, jotka ovat kyllästyneet pandemia-ajan pieruverkkareihin. Nyt on kiiltoa ja kimalletta, värejä sekä villejä leikkauksia. Fashion Babylon on kuin selaisi Vogueta viiden kahvikupillisen jälkeen: elokuva marssittaa katsojan eteen uusia asuja niin runsain mitoin, että lopputekstien kohdalla olo on jo lähes krapulainen.

Dokumentin keskiössä ovat drag-taiteilija Violet Chachki, tyyli-ikoni Michelle Elie ja taiteen moniottelija Casey Spooner. Kaikki kolme elävät ja hengittävät muotia omalla tyylillään. Jokaisen pukeutumisessa on iloa, räväkkyyttä ja rakkautta lajiin. Dokumentti seuraa kohteitaan usean vuoden ajan Pariisin ja Milanon muotinäytöksissä. Spooner, Chachki ja Elie tapaavat tahoillaan suunnittelijoita, poseeraavat kuvaajille ja kertovat tuntojaan kameralle.

Gianluca Matarresen ohjaama dokumentti esittää muotinäytökset eräänlaisena fantasiana, joka on saavuttanut lakipisteensä ja tullut tiensä päähän. Dokumentin lopussa Matarrese antaa estradin muotiyhteisön jäsenille, joiden sanojen mukaan muotimaailman on päästettävä irti viehtymyksestään luoda nopeasti ja loputtomasti jotain uutta.

Katariina Rönnqvist

Elokuvan ohjaaja Gianluca Matarrese on paikalla näytöksissä ke 1.2. ja la 4.2.

Kieli: ranska, englanti
Tekstitys: englanti
Kesto: 87 min
Ikäraja: K7
Vuosi: 2022
Tuotantomaa: Ranska

Ohjaaja: Gianluca Matarrese
Tuottaja: Dominique Barneaud
Tuotantoyhtiö: Bellota Films
Levitysyhtiö: Limonero Films
Käsikirjoitus: Gianluca Matarrese
Leikkaus: Tess Gomet
Kuvaaja: Gianluca Matarrese
Musiikki: Cantautoma
Äänisuunnittelu: Tommaso Barbaro, Davide Giorgio