DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Band

Näyttelijä ja kirjailija Álfrún Örnólfsdóttir on osa bändiä nimeltä The Post Performance Blues Band eli The PPBB. Hän koki, että hänen oli pakko tehdä omasta bändistään elokuva. Syntyi Band, Örnólfsdóttirin esikoisohjaus.

Band on komedia epäonnistumisesta kerrottuna kolmen The Post Performance Blues Bandin jäsenen silmin. Yhtye koostuu taidekoulussa tutustuneista Álfrúnista, Sagasta ja Hrefnasta. He kaikki ovat lahjakkaita esiintyjiä, joita ohjaa enemmän teatteri kuin musiikki.

Elokuva näyttää, millainen henki bändillä on ja kuinka vahvoja taiteilijoita kaikki jäsenet ovat yksilöinä. Triona he ovat häkellyttävä sensaatio.

Omaleimaisen tyylin ja vahvan estetiikan määrittämä The PPBB on yrittänyt valloittaa suurta yleisöä siinä onnistumatta. Yhtyeen maaniset ja kokeelliset esitykset ovat mielenkiintoinen sekoitus feminismiä, avantgardea, surrealismia, elektronista äänimaailmaa, punkia, hiphopia ja visuaalisesti komeaa näyttämötaidetta. Esityksissä näkyy huumoria ja kauneutta, vaikka yhtyeen jäsenistä tuntuu kurjalta. He epäonnistuvat yleisön edessä ja kuitenkin pyrkivät tuomaan esityksiinsä jotain odottamatonta, raakaa ja haavoittuvaa, mielikuvituksellista glamouria ja sähköä. Naisia yhdistää rautainen tahto ja esiintymisen tarve. Trio antaa itselleen vuoden aikaa tehdä läpimurron.

Marita Nyrhinen

Elokuva on nähtävissä myös verkossa festivaalin aikana!

Elokuvan ohjaaja Álfrún Örnólfsdóttir on paikalla näytöksessä to 2.2.

Kieli: islanti
Tekstitys: englanti
Kesto: 88 min
Ikäraja: K7
Vuosi: 2022
Tuotantomaa: Islanti

Ohjaaja: Álfrún Örnólfsdóttir
Tuottaja: Heather Millar
Tuotantoyhtiö: Compass Films
Levitysyhtiö: alief
Käsikirjoitus: Álfrún Örnólfsdóttir
Leikkaus: Kristján Loðmfjörð
Kuvaaja: Sebastian Ziegler
Musiikki: The PPBB
Äänisuunnittelu: Kjartan Kjartansson