DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Aktivismia-keskustelutilaisuus

Aktivismi on vuoden 2022 DocPointin ohjelmiston keskeisiä teemoja. Aktivismi-keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 2.2. klo 18–20 aktivistit ja asiantuntijat puhuvat toiminnasta, tavoitteista ja niiden saavuttamisesta.

Tilaisuudessa etsitään vastauksia mm. siihen, miksi julkisuudessa keskitytään pikemminkin aktivismin keinoihin kuin itse asiaan. Onko tehokkaalle aktivismille toimintamallia? Mikä saa ihmisen toimimaan? Miten yksilön aktivismista muovautuu organisoitua ja ammattimaista toimintaa?

Keskustelutilaisuuden osallistujat:

Juha Kauppinen on tietokirjailija ja luontotoimittaja, joka on kirjoittanut luonnosta, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja politiikasta aikakauslehtiin jo toistakymmentä vuotta. Hänen kolmas kirjansa Heräämisiä – kuinka minusta tuli luonnonsuojelija julkaistiin syksyllä 2021. Kauppinen toimii keskustelun moderaattorina.

Tuomas Ylä-Anttila on valtio-opin apulaisprofessori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimustyönsä tarkastelee ilmastopolitiikkaa vertailevasta näkökulmasta. Lisäksi hän on kiinnostunut politiikkaverkostojen roolista ilmastopolitiikassa ja tutkinut mediaa, yhteiskunnallisia liikkeitä ja globalisaatiota.

Joel Tainio on aktivisti, joka on tuonut esiin median vastuuta ja roolia keskeisenä tiedon välittäjänä esim. ilmasto- ja ympäristökriisin osalta. Hänellä on aktivistina monipuolinen kokemus myös yhteistyöstä järjestötoiminnan saralla.

Sini Harkki on ilmastoasioiden asiantuntija, joka on toiminut useissa ympäristöjärjestöissä ilmasto- ja metsäasioiden parissa aktivistina sekä asiantuntija-, kampanjointi- ja johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Greenpeace Nordenin ohjelmajohtajana.

Ohjelma:
18.00 alkusanat, Juha Kauppinen
18.05 Tuomas Ylä-Anttila: Yhteiskuntatieteellinen näkökulma suhteesta aktivismiin. Miksi keskitymme keinoihin eikä itse asiaan?
18.25 Joel Tainio: Mikä saa ihmisen toimimaan? Miten aktivismi yhdistää samasta aiheesta kiinnostuneita yksilöitä?
18.45 Sini Harkki: Aktivismista ammattimaiseksi toiminnaksi
19.05 keskustelu moderaattorin johdolla, yleisökysymyksiä
20.00 keskustelu päättyy

Mikäli haluat katsoa Aktivismi-teemaan liittyviä dokumentteja, ehdotamme tutustumaan seuraaviin DocPoint-ohjelmiston elokuviin: Bank Job, F@ck This Job, Far Eastern Golgotha, From the Wild Sea, Kansanvalta, Lasikatto, A Night of Knowing Nothing, President, Rebellion, Sabaya ja Writing with Fire.


Keskiviikko 2.2. klo 18.00–20.00 ZOOM
Ilmainen
Kieli: suomi
Pituus: 120 min