DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

10 kirjettä tulevaisuuteen

“Kuka sinä olet, joka olet tästä jäänyt jälkeen? Sinussa on sitkeyttä. Toivon, että maailmastasi löytyy yhä lempeyttä.” 

Kun globaali pandemia pysäytti yhteiskunnan, jäi tilaa miettiä nykyhetkeä ja sen jälkeistä. Millainen on maailma vuonna 2078, ja minkä viestin tahdomme jättää tuleville sukupolville? Erään koulun opiskelijat keräsivät aineistoa erilaisista taustoista tulevilta ja eri-ikäisiltä ihmisiltä ja säilöivät ne arkkuun avattavaksi vasta 50 vuoden päästä.

Ainutlaatuisesti kerrottu, koskettava dokumentti on toivoa antava kuiskaus, joka rohkaisee toimijuuteen sekä yhteisön ja perheen kannatteluun. Se on myös inhimillinen kosketus päiviin, jolloin yhteiskunnan loputon syke on hiljentynyt, ja jäljelle ovat jääneet yksityisen elämän pilarit ja huoli tulevasta. 

Tarinat kulkevat erilaisten totuuksien ristiriidoissa. Kun levottomuus, pelko ja salaliittoteoriat tunkeutuvat lämpimiin koteihin, pohtii jokainen tulevaa etsien polkua pelon ja toivon rajapinnoilta. 10 kirjettä tulevaisuuteen saa pohtimaan sukupolvien välistä kuilua ja vastuuttamista. Se on mystinen aikakapseli, joka jättää viestejä tuleville sukupolville.

Heta Heikkala

Elokuvan ohjannut Poikkeustila-työryhmä on paikalla näytöksessä ke 1.2.

Alkuperäinen nimi: 10 kirjettä tulevaisuuteen
Kieli: suomi, englanti, hindi, saame
Tekstitys: englanti, osittainen suomi
Kesto: 69 min
Ikäraja: S
Vuosi: 2023
Tuotantomaa: Suomi

Ohjaaja: Poikkeustila-työryhmä
Tuottaja: Saara Helene Rawat, Anu Kuivalainen
Tuotantoyhtiö: BonsaiFilms Oy
Levitysyhtiö: BonsaiFilms Oy
Käsikirjoitus: Anu Kuivalainen, Susanna Helke, Saara Helene Rawat, Markku Heikkinen, Esa Illi
Leikkaus: Katja Pällijeff F.C.E.
Kuvaaja: Saija Mäki-Nevala, Esa Illi, Katja Gauriloff, Sanna Liljander, Theofanis Kavvadas, Sari Aaltonen F.S.C, Heikki Färm F.S.C., Pekka Uotila F.S.C., Saara Helene Rawat, Leena Kilpeläinen, Janne Niskala, Jussi Rastas, Emi Linnakoski, Laura Rantanen, Aarju Aalam, Tero Hanski/HUS
Musiikki: Sanna Salmenkallio
Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen