docpoint-2021-main-banner

THE PROGRAMME FOR 2021 WILL BE ANNOUNCED ON JAN 7, 2021. HERE ARE SOME HIGHLIGHTS OF THE 2020 PROGRAMME

Facebook

DocPointin festivaalitraileri on täällä! 🎥⚪️ Trailerista vastasi viime vuoden tapaan DocPointin juhlavuoden visuaalisen ilmeen suunnitellut Klaus Welp.
//
The DocPoint festival trailer is here! 🎥⚪️ The trailer, as well as the visuals for the festival's anniversary edition were made by Klaus Welp.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Festarilehtemme siirtyy verkkoon! Luvassa on mielenkiintoisia tekijähaastatteluja, syventymistä ohjelmistoon ja katsauksia kulissien taakse. Tässä on uuden aviisin ensimmäinen juttu!

Millaista on valmistella juhlavuoden festivaalia poikkeusaikana? Taiteellinen johtajamme Kati Juurus summaa viime kuukausien tunnelmat tekstissään:

HYBRIDIOPTIMISMIA – Kuinka koota festivaaliohjelmisto korona-aikana? docpointfestival.fi/hybridioptimismia-kuinka-koota-festivaaliohjelmisto-korona-aikana/

Kuva: Tuomo Manninen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ensikurkistus DocPointin juhlavuoden ohjelmistoon!

DocPoint järjestetään tällä kertaa teattereissa ja verkossa 29.1.–7.2.2021. Ohjelmistoon mahtuu tuttuun tapaan dokumenttielokuvan helmiä, joista valitut myös kilpailevat ensi kertaa DocPointin kotimaisessa ja ulkomaisessa kilpasarjassa.

Ohjelmistossa nähdään muun muassa I AM GRETA, jossa päästään seuraamaan läheltä rohkean Greta Thunbergin taistelua ilmastonmuutosta vastaan. DocPointissa vuonna 2019 vierailleen Vitali Manskin uutuus GORBACHEV. HEAVEN on ainutlaatuinen kurkistus Neuvostoliiton viimeiseksi presidentiksi jääneen Mihail Gorbatšovin elämään ja ajatuksiin. Ohjelmistossa nähdään myös ukrainalainen festarisuosikki THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE, jossa elokuvanteko tahdittaa perheen arkielämää pommitusten keskellä.

Lue lisää ohjelmistosta täällä docpointfestival.fi/ensimmainen-kurkistus-juhlavuoden-ohjelmistoon/
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival

Henkilön DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival kansikuva ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival

DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival ... See MoreSee Less

View on Facebook

Festivaalijärjestelyt ovat DocPointilla jo täydessä vauhdissa! Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja noudatamme järjestelyissä viranomaisten ohjeistuksia. Kaikkeen on varauduttu, ja festivaali tullaan järjestämään kahden kuukauden päästä siinä muodossa, kuin silloin on mahdollista. Nyt onkin luvassa ensimmäinen kurkistus juhlavuoden ohjelmistoon! 🐯

MAYA on ihmisen luontosuhteeseen ja eläintarhojen pimeään puoleen pureutuva kuvaus vankeudessa kasvaneen Maya-tiikerin ja eläintenhoitaja Mohsenin suhteesta. Mitä tapahtuu, kun Maya pääsee ensi kertaa elämässään maistamaan vapautta?

PS. Lisää festivaaliuutisia ja elokuvapaljastuksia on luvassa pian, joten kannattaa pysyä kuulolla!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tule katsomaan laatudokkaria tänään klo 18.00 G Livelabiin! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Jos et kerennyt katsoa Columbia In My Arms -dokkaria viime festareiden aikaan, käy katsomassa se nyt tulevana lauantaina. Leffan jälkeen paikalla myös ohjaajat Jenni Kivistö ja Jussi Rastas vastailemassa kysymyksiin. ... See MoreSee Less

View on Facebook

DocPointin elokuvilla pyyhkii hyvin. Viime vuoden ihastuttava Silicon Valley, Baby edusti New Yorkissa Nordic International Film Festivaalilla ainoana suomalaisena dokumenttina. Ja voitti tietenkin kunniamaininnan! Onneksi olkoon! 🥳🥳 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Supporters and Main Partners

Finnkino