DocPoint 2024 -banner

DocPointin toiminnanjohtajaksi on valittu Johanna Råman

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Johanna Råman, joka aloittaa työnsä elokuussa 2023. Hän seuraa tehtävässä Tapio Riihimäkeä, joka on johtanut DocPoint-yhdistystä ja sen toimintaa vuodesta 2018.

FM Johanna Råman on työskennellyt elokuusta 2018 lähtien Suomen Ranskan-instituutin johtajana Pariisissa, jossa hän on vastannut organisaation toiminnasta, taloudesta, henkilöstön johtamisesta ja yhteiskuntasuhteista.

Tätä ennen Råman on toiminut taide- ja kulttuurialan asiantuntija-, tuotanto- ja johtotehtävissä Suomessa. Hän on työskennellyt muun muassa Meidän Festivaalin (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) toiminnanjohtajana 2014—2018, Rovio Entertainment Ltd:n äänistudion vastaavana tuottajana 2012—2013 ja Tapiola Sinfoniettan tuottajana 2009—2012.

”DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n nykyinen toiminta ja merkittävä yhteiskunnallinen profiili antavat erinomaisen lähtökohdan jatkaa ja kehittää eteenpäin DocPointia. Tässä ajassa on tärkeää edistää dokumenttielokuvataidetta kokonaisvaltaisesti. Olen todella iloinen ja innostunut tulevasta tehtävästä”, kertoo Johanna Råman.

Tapio Riihimäen siirtyessä uusiin tehtäviin DocPointin hallitus kiittää Riihimäkeä pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstä, jolla yhdistyksen toimintaa on viime vuosina kehitetty ja laajennettu. DocPointilla on vakaa ja arvostettu asema dokumenttielokuvan kentällä.

Toiminnanjohtajan valinnan teki DocPointin hallitus, joka piti hakemuksia laadukkaina ja monipuolisina. Hakijoita oli 20.

DocPoint-yhdistys on v. 2001 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka tehtävänä on vahvistaa, syventää ja monipuolistaa dokumenttielokuvan asemaa ja sen tuntemusta Suomessa. Yhdistys järjestää vuosittain kolmea tapahtumakokonaisuutta. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali toteutuu tammi-helmikuussa Helsingissä ja Tallinnassa ja osittain verkossa. DOKKINO on ympärivuotinen, valtakunnallinen dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue lapsille ja nuorille. Dokumenttielokuvan vaikuttavuustyön koulutus DocPoint IMPACT järjestetään maalis-toukokuussa. www.docpoint.fi