DocPoint FINEST Market avautuu tammikuussa 2022

Uudet kotimaiset ja virolaiset dokumentit kansainvälisen asiantuntijayleisön nähtäviksi.

DocPoint laajentaa toimintaansa ja avaa DocPoint FINEST Marketin yhdessä sisarfestivaalinsa DocPoint Tallinnan kanssa. Nimensä mukaisesti DocPoint FINEST Market tarjoaa alan kansainvälisten ammattilaisten nähtäviksi parhaita uusia suomalaisia ja virolaisia elokuvia koottuina DocPoint-brändin alle.

Kaksiviikkoinen DocPoint FINEST Market avataan DocPoint-festivaalin yhteydessä ensi vuoden tammikuussa. Tavoitteena on edistää suomalaisen dokumenttielokuvan kansainvälistä näkyvyyttä ja parantaa elokuvien mahdollisuuksia löytää maailmalta uusia yleisöjä.

Suomalainen dokumenttielokuva voisi näkyä ja pärjätä kansainvälisillä markkinoilla vielä nykysitä paremmin. Kansainvälinen kilpailu alalla on kovaa ja elokuva-alan rakenteet murroksessa. DocPoint haluaa osaltaan edesauttaa kotimaisen ja virolaisen elokuvan tilannetta tarjoamalla kuratoidun ja korkeatasoisen suomalais-virolaisen dokumenttielokuvaohjelmiston suoraan kansainvälisten dokumenttialan päättäjien ja ostajien nähtäväksi, kertoo DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus.

Kotimaisten elokuvien ilmoittaminen DocPoint-festivaalille alkaa elokuussa 2022, jolloin alkaa myös elokuvien ilmoittaminen DocPoint FINEST Marketiin.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali tuo jälleen Suomen ja maailman parhaat dokumenttielokuvat elokuvateattereihin 31.1. – 6.2.2022.

Yleisön toiveesta festivaali näyttää osan elokuvista myös verkossa.

Osa kotimaisen sarjan elokuvista pääsee kiplailemaan parhaan kotimaisen dokumenttielokuvan DocPoint-Yle -palkinnosta. Kotimaisen ja ulkomaisen kilpasarjan voittajaelokuvat valitsee arvovaltainen kansainvälinen jury.

Kotimaiseen sarjaan ja opiskelijasarjaan valitut ensi-iltaelokuvat pääsevät automaattisesti osallistumaan DocPoint FINEST Marketiin, johon voidaan valita myö kotimaisten sarjojen ulkopuolelle jääviä elokuvia. Marketiin voi tarjota myös uusia kotimaisia elokuvia, jotka ovat jo saaneet Suomen ensi-iltansa muualla, sekä yhteistuotantoja. Marketiin tulee work-in-progress-osio, jossa tekijät voivat esitellä valmistumassa olevia projektejaan asiantuntijoille.

DocPoint toivottaa kaikki 9.10.2020 jälkeen valmistuneet, ei aiemmin Suomessa esitetyt kotimaiset dokumenttielokuvat tervetulleiksi ilmoittautumaan. Opiskelijasarjassa ensi-iltavaatimusta ei ole. Ilmoittautuminen alkaa 10.8.2021 ja päättyy 10.10.2021. Myös rough cut-vaiheessa olevan elokuvan voi ilmoittaa festivaalille, mutta asiasta on sovittava erikseen festivaalin taiteellisen johtajan kanssa.

Ilmoittautumissäännöt julkaistaan 10.8.2021 kun ilmoittautuminen DocPoint-festivaalille ja DocPoint FINEST Marketiin avataan osoitteessa docpointfestival.fi.

Marketin ohella DocPoint lisää dokumenttielokuva-alan ammattilaisille suunnttua ohjelmaa 2022 festivaalilla.

Lisätietoja

https://docpointfestival.fi

Taiteellinen johtaja
Kati Juurus
kati.juurus@docpoint.fi
050 455 84 42

Tuottaja
Emilia Saarela
emilia.saarela@docpoint.fi
050 455 84 46

Market Coordinator
Pieter-Jan Van Damme
pieterjan@docpoint.fi
040 373 61 89