DocPoint etsii taiteellista johtajaa

DocPoint-elokuvatapahtumat ry etsii taiteellista johtajaa vastaamaan DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalin sisällöstä, toteuttamisesta ja festivaalin kehittämisestä.

DocPoint elokuvatapahtumat ry on suomalaisten dokumenttielokuvan tekijöiden ja tuottajien vuonna 2001 perustama järjestö, jonka tehtävänä on tarjota syvä kokemus dokumenttielokuvasta kaiken ikäiselle yleisölle kotimaassa sekä esitellä kotimaista dokumenttielokuvaa kansainväliselle dokumenttiyhteisölle.

Nykyisen taiteellisen johtajan työn päättyessä vuoden 2022 festivaalin jälkeen, haemme uutta taiteellista johtajaa.

Edellytämme toimeen valittavalta

 • laajaa perehtyneisyyttä dokumenttielokuvaan
 • kiinnostusta kotimaisiin ja kansainvälisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin
 • kykyä vahvan taiteellisen linjan luomiseen
 • näkemystä kehittää DocPoint-festivaalia yhdessä DocPoint -yhdistyksen toiminnanjohtajan, DocPoint-tiimin ja yhdistyksen hallituksen kanssa
 • hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja
 • sujuvaa englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi
 • dokumenttielokuva-alan verkoston tuntemusta ja kykyä kehittää DocPoint-festivaalin verkostoa ja kumppanuuksia
 • käytännön kykyä toteuttaa festivaali yhdessä DocPoint-työyhteisön kanssa, työtehtäviin kuuluu ohjelmistosuunnittelun lisäksi mm. neuvottelut esitysoikeuksista
 • valmiutta sitoutua tehtävään vähintään kolmeksi vuodeksi, mahdollinen jatkosopimus neuvotellaan erikseen

Tarjoamme mahdollisuuden

 • työskennellä Suomen johtavan dokumenttielokuvatapahtuman ytimessä
 • ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen dokumenttielokuvaan
 • mahdollisuuden vaikuttaa alan kehitykseen
 • toimia DocPointin edustajana kotimaisissa ja kansainvälisissä dokumenttielokuvan tapahtumissa
 • tulla osaksi kiinteää ja ammattimaista työyhteisöä

Taiteellinen johtaja vastaa työstään yhdistyksen hallitukselle. Työ on kokopäiväinen ja kokoaikainen. Työsuhde alkaa kokopäiväisesti 15.2.2022.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään sähköpostitse 01.11.2021 klo 16 mennessä DocPoint -yhdistyksen hallituksen puheenjohtajalle Outi Rousulle, outi@pystymetsa.fi.

Hakijalta toivomme työkokemuksen ja palkkatoiveen lisäksi myös ajatuksia siitä, millaisena hän näkee DocPoint-festivaalin ja kuinka festivaalia voisi kehittää.

Kutsumme haastatteluun seuraavaan vaiheeseen valitut hakijat. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnastamme. Valinta tehdään marraskuun aikana.

Lisätietoja tehtävästä kertovat hallituksen puheenjohtaja Outi Rousu, outi@pystymetsa.fi, puh 040 5412922 (arkisin klo 13-15) ja toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki, tapio.riihimaki@docpoint.fi, puh. 050 4558448 (arkisin klo 13-15).

DOCPOINT-ELOKUVATAPAHTUMAT RY:N TOIMINNOT

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali on 20-vuotias vuosittainen dokumenttielokuvan kotimainen tapahtuma. Festivaali esittää 100-170 elokuvaa noin 30 000 katsojalle elokuvateattereissa ja verkkotapahtumana kaikkialle Suomessa. Vuosien saatossa festivaali on kasvanut yhdeksi Euroopan merkittävimmistä dokumenttielokuvafestivaaleista.

DocPoint FINEST market toteutuu ensimmäisen kerran 2022 DocPoint-festivaalilla. FINEST kerää markettiin kuratoidun kokonaisuuden uusia suomalaisia ja virolaisia dokumenttielokuvia. Elokuvat ovat nähtävillä erikseen kutsuttaville dokumenttielokuva-alan kansainvälisille vaikuttajille, kuten festivaalien valitsijoille, levittäjille, myyntiyhtiöille ja televisiokanavien ja suoratoistopalvelujen ostajille.

DOKKINO on valtakunnallinen, noin 20 000 osallistujaa vuosittain saavuttava lasten ja nuorten dokumenttielokuva- ja mediakasvatuskiertue sekä oppimateriaaliaineisto. DOKKINO-kiertue on Euroopan laajin valtakunnallinen lasten ja nuorten elokuvakiertue.

DocPoint IMPACT on dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen koulutus- ja verkosto-ohjelma, joka yhdistää dokumenttielokuvien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat ja yritykset.