KELET on DocPointin yleisön suosikki, NEITI AIKA kriitikon valinta

KELET on DocPointin yleisön suosikki, NEITI AIKA kriitikon valinta

DocPointin yleisö on puhunut: festivaalin katsojien suosikki on Susani Mahaduran ohjaama, ilmiöksi kasvanut KELET. Elokuva uusitaan su 2.2. klo 15.30 Maximin salissa 1. Kriitikko Nick Holdsworth on valinnut omaksi suosikikseen festivaalin avajaiselokuvan NEITI AIKA.

Kuvaaja: Sami Sorasalmi

 

Katsojien suosikki -äänestyksen voittanut KELET kertoo parikymppisestä rodullistetusta transnaisesta,  jonka suurin haave on päästä Vogue-lehden kanteen. Susani Mahaduran ohjaaman elokuvan on tuottanut Baba Lybeck. Yleisön suosikkielokuva saa Angel Filmsin sponsoroiman rahapalkinnon.

Tämänvuotisen kriitikon valinnan tehnyt Nick Holdsworth on Modern Times Review -julkaisun kriitikko ja elokuvatoimittaja. Holdsworthin valinta on NEITI AIKA. Holdsworth perustelee päätöstään: ”Elokuva on runollinen ja kirvelevä kuvaus ajasta ja yksinäisyydestä. Nuori, raskaana oleva nainen, elokuvan ohjaaja ostaa asunnon puolisonsa kanssa. Asunnon mukana tulevat myös edellisen asukkaan, naimattoman, iäkkään naisen tavarat ja muistot. Nainen kuoli ilman eläviä sukulaisia ja kaikki tavarat – myös 8 mm:n filmit – siirtyvät nuorenparin ohjelmistoon…. Hienovarainen ja vangitseva elokuva vetää katsojansa kadonneeseen maailmaan. Kuten kertojanääni kertoo: ”On vähän vaikea tutustua kuolleisiin ihmisiin.”

Elokuvan ohjaaja Elina Talvensaari sekä tuottajat Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki saavat kriitikon valinta -kunniakirjan. Holdsworth tulee myös kirjoittamaan elokuvasta kansainvälisiin julkaisuihin.