DocPoint alkaa! Ohjelmistossa Oscar-ehdokkaita ja kansainvälisiä huippudokumentteja

Elina Talvensaaren odotettu NEITI AIKA avaa 19. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin. Seitsemänpäiväinen tapahtuma tuo Helsinkiin yli 100 ajankohtaista dokumenttielokuvaa Suomesta ja maailmalta. Elokuvanäytösten lisäksi festivaalilla on tuttuun tapaan luvassa runsaasti muitakin tapahtumia masterclasseista klubeihin ja ajankohtaisiin keskustelutilaisuuksiin.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali (27.1.–2.2.2020) toivottaa monipuolisen joukon dokumenttielokuvan mestareita tervetulleeksi Helsinkiin. Avoimet Masterclass-tilaisuudet festivaalilla pitävät Iranin arvostetuimpiin dokumentaristeihin kuuluva Mehrdad Oskouei (SUNLESS SHADOWS) sekä ansioitunut tanskalaisohjaaja Eva Mulvad (LOVE CHILD). Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä Nina Ijäs tuo festivaalille käsikirjoittamansa ja leikkaamansa thaimaalaisen elokuvan HOPE FROZEN, jossa perhe löytää hämmentävän ratkaisun suruunsa kryoniikasta. Muissa tekijäkohtaamisissa elokuvansa esittelevät muun muassa kurdiohjaaja Rûken Tekeş (AETHER), joka käsittelee ihmis- ja eläinoikeuksia elokuvissaan sekä työssään ihmisoikeusasiantuntijana, ja Emma Tusell, jonka teos VIDEO BLUES on salaperäinen matka tekijän omaan lapsuuteen. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa DocPointissa.

Yleisösuosikkeja

DocPointin yleisösuosikkeihin lukeutuvat muun muassa parhaan dokumenttielokuvan tuore Oscar-ehdokas, Feras Fayyadin ohjaama THE CAVE sekä kotimaiset uutuudet KELET (ohj. Susani Mahadura) ja SILICON VALLEY, BABY. (ohj. Erika Haavisto). DocPoint-suosikeista järjestetään suuren kysynnän vuoksi lisänäytökset festivaaliviikonloppuna.

Katsojat pääsevät festivaaliviikon aikana äänestämään parasta kotimaista dokumenttia kotimaisen esityssarjan elokuvista. Katsojien lempielokuva saa Angel Filmsin sponsoroiman 2000 euron palkinnon. Kriitikon valinta -kunniakirjan jakaa tänä vuonna toimittaja ja elokuvantekijä Nick Holdsworth. Voittajat julkistetaan DocPointin verkkosivuilla lauantaina 1.2 klo 20, ja katsojien suosikkielokuva esitetään festivaalilla uusintana sunnuntaina 2.2. klo 15.30 Maximissa.