DocPoiminnat: Alkuviikon ohjelmistotärppejä!

DocPoiminnat I

Elina Talvensaaren odotettu NEITI AIKA avaa 19. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin maanantaina 27.1.

NEITI AIKA avaa festivaalinäytökset pääteatterissa Bio Rexissä. Tunnelmallisen Cinema Orionin ensimmäinen DocPoint-elokuva on Thomas Balmèsin bhutanilaiskylään sijoittuva uutuus SING ME A SONG. Orionin illassa sukelletaan myös 10-vuotiaan etiopialaispojan maailmaan: unelmissaan hän on mahtava ja peloton leijona (anbessa) elokuvassa ANBESSA.

Kinopalatsissa sukelletaan maanantaina japanilaisten rasismin vastustajien maailmaan elokuvassa COUNTERS ja keinoälyn kiehtoviin tulevaisuusnäkymiin säväyttävässä teoksessa iHUMAN. Samaa teemaa eri näkökulmasta ruotii kryotekniikan mahdollisuuksista koskettavasti kertova HOPE FROZEN. Sergei Loznitsan uutuus on arkistomateriaaleista koostettu, häkellyttävä STATE FUNERAL.

Maximin festivaaliputken aloittavat festivaalin vieraaksi loppuviikosta saapuvan Nuno Escudeiron THE VALLEY ja ihastuttava brittiläinen nuorisokuvaus SCHEME BIRDS.

Suurin osa festivaalivieraista saapuu Helsinkiin loppuviikosta, mutta tiistaina näytöksissään ovat jo paikalla ihmisoikeusjuristi Lea Tsemel, joka on huikaisevan hienon ADVOCATE-elokuvan päähenkilö.  Tsemel on paikalla ainoastaan tiistai-illan Bio Rex -näytöksessä, ohjaajat Rachel Leah Jones ja Philippe Bellaiche ovat paikalla myös perjantaina 31.1.

Japanista Helsinkiin saapuvat ohjaajat Tatsuya Mori I – DOCUMENTARY OF THE JOURNALIST -elokuvansa kanssa sekä Atshuhi Kasezawa, joka esittelee festivaalilla elokuvansa A STEP FORWARD. Molemmat ovat paikalla elokuviensa näytöksissä tiistaina 28.1.

Elokuvanäytösten lisäksi festivaalilla on tuttuun tapaan luvassa runsaasti muitakin tapahtumia masterclasseista klubeihin ja ajankohtaisiin keskustelutilaisuuksiin.

Festivaaliviikon tiistaina 28.1. Bio Rexissä saa Suomen ensi-iltansa Nikolaus Geyrhalterin EARTH, joka kuvaa kaivostoiminnan ympäristövaikutuksia eri puolilla maailmaa. Elokuvan keskiössä on ihmisen toiminnan vastuu ja alkuperäiskansojen oikeudet. Ennen elokuvaa klo 16 Bio Rexin lämpiössä keskustellaan kaivostoiminnan ympäristöongelmista Suomessa ja maailmalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *