Kohotettua arkea! Haastattelussa graafikko Klaus Welp

Kohotettua arkea! Haastattelussa graafikko Klaus Welp

DocPointin tämänvuotisesta ilmeestä vastaa graafikko, valokuvaaja, kuvittaja ja ohjaaja Klaus Welp.

Kysyimme, mitä DocPoint suunnittelijalle merkitsee:

”Paljon! Paitsi Suomen suurin dokumenttielokuvien näyttämö DocPoint on yksi pääkaupunkiseudun merkittävistä kulttuuritapahtumista”, Welp toteaa. ”Dokumenttielokuva muuttaa maailmaa elokuva kerrallaan. Elämme totuuden jälkeisessä klikkiotsikoiden ajassa, jonka vastapainona hitaamman kerronnan ja taiteen merkitys korostuu.”

DocPointin julistekuvassa näemme ihmishahmon urbaanissa maisemassa. Hahmon jalat ovat irti maasta, pää on paitsi pilvissä myös jonkinlaisessa valkeassa pallossa, kuin omassa kuplassaan.

”Dokumenttielokuvat avaavat meille uusia maailmoja”, Welp kertoo. ”Julisteen kuvan voi nähdä monella tavalla; elämme arkea omissa kuplissamme mutta voimme myös kohota sen yläpuolelle. Omia ummehtuneita kuplia voi myös puhkoa ja avartaa omaa ajattelua dokumenttielokuvien parissa”, suunnittelija kiteyttää.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali kohottaa yleisönsä arjen yläpuolelle 27.1.–2.2.2020. Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan ja näytöskohtainen lipunmyynti alkaa perjantaina 3.1.2020. Eli ihan pian!