Avajaispäivän DocPoiminnat: Merten kertomaa

Päivittäiset DocPoiminnat tarjoilevat täsmätärppejä 20-vuotiaan DocPointin monipuoliseen ohjelmistoon. Jokaisen festivaalipäivän aamuna julkaistavista ohjelmistopoiminnoista on taatusti apua ylenpalttisen leffatarjonnan äärellä luovimiseen!

Juhlavuottaan viettävän DocPointin avajaiselokuvana nähdään Anna Antsalon ohjaama MEREN TUOMAT. Se kertoo rantoja perkaavista aarteenetsijöistä ja siitä ihmisten hylkäämästä roskasta ja rojusta, jonka meri palauttaa lopulta aina takaisin rantaan. Elokuvaan liittyvä kaikille avoin ja ilmainen webinaari Itämeri meissä syventää elokuvan teemoja.

Muita DocPoint-elokuvia, joissa viihdytään veden ja merten äärellä, ovat valtavan kalastusaluksen arkea valottava FISH EYE, palkittu chileläismysteeri THE OTHER ONE, Venezuelan tilannetta haikeasti luotaava ONCE UPON A TIME IN VENEZUELA sekä  veden varaan joutuvien pakolaisten joukkoa kuvaava kokeellinen dokumenttielokuva PURPLE SEA. Sundance-palkittu ACASA, MY HOME seuraa Bukarestin urbaanilla puistoalueella asuvaa, ja sieltä pois häädettävää perhettä ja NO KINGS kuvaa brasilialaisen caiçara-kansan elämää Atlantin ja sademetsän välissä.

Myös festivaalin kohtaamispaikka siirtyy tänä vuonna bittiavaruuteen. Facebookissa kokoontuvan DocPoint-klubin ensimmäisillä Lounastreffeillä perjantaina 29.1. ohjaaja Anna Antsaloa haastattelee elokuvatuottaja Marianne Mäkelä. Kello 13.00 alkaville treffeille ovat kaikki lämpimästi tervetulleita! Lounastreffien ohella festivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus on luvannut jakaa omia vinkkejään ja päivän tärppejään klubilaisille, eli kannattaa liittyä mukaan festarihumuun! Klubilla sana on vapaa, eli kuka tahansa voi aloittaa siellä keskusteluketjun, viritellä keskustelua nähdyistä elokuvista ja jakaa omia suosituksiaan. Tervetuloa viihtymään!

20-vuotias DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään Helsingin koronarajoitusten vuoksi kokonaan verkossa. Kaikki DocPointin elokuvat ovat katsottavissa koko festivaalin ajan 29.1. klo 12.00 – su 7.2. klo 23.59 Festhome-katselualustalla – ensimmäistä kertaa kaikkialla Suomessa! POIKKEUS VAHVISTAA SÄÄNNÖN: Viktor Kossakovskin upea GUNDA on katsottavissa vain 48 tunnin ajan lauantaista 30.1. klo 12.00 alkaen.

Katso täältä usein kysytyt kysymykset lippujen ostamiseen, katselualustan käyttöön ja muuhun verkkofestivaaliasiaan liittyen!